KYK yurt ücreti ödeme ekranı: GSB KYK yurt ödemesi nasıl, nereden yapılır? Yurt tipine göre ücretler...

2024-2025 KYK yurt ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. tip 1, tip 2, tip 3, tip 4, tip 5 ve tip 6 yurt fiyatları belli oldu. KYK yurduna yerleşen öğrenciler her ayın son günü saat 23:00'e kadar KYK yurt ücretlerini ödemek zorunda. KYK yurt başvuru sonucu ise 5 Eylül Perşembe günü açıklandı. Peki, GSB KYK yurt ödemesi nasıl, nereden yapılır? İşte, KYK yurt ücreti ödeme ekranı...

Google Haberlere Abone ol
KYK yurt ücreti ödeme ekranı: GSB KYK yurt ödemesi nasıl, nereden yapılır? Yurt tipine göre ücretler...

Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde, KYK yurt başvuruları ise 20-24 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. 2024-2025 Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları ve ücretleri de belli oldu. Yüzde 50 zamlanan yurt ücretleri oda tipine göre değişiklik gösteriyor. Şimdi öğrenciler bir yandan KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor, diğer yandan yurt ücretlerinin nasıl, ne zaman ve nereden ödeneceğini sorguluyor. Peki, GSB KYK yurt ödemesi nasıl, nereden yapılır? İşte, KYK yurt ücreti ödeme ekranı...

KYK YURT ÜCRETİ ÖDEME EKRANI

GSB KYK YURT ÖDEMESİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?

GSB KYK yurt ödemesini Ziraat Bankası aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Ziraat Bankası ATM'lerinden kartsız işlemler/eğitim ödemeleri ekranına girerek ödeme sağlayabilirsiniz. Diğer yandan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt hizmetleri/yurt ücreti ödeme sayfasından da ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK yurt ücreti ödeme ekranı: GSB KYK yurt ödemesi nasıl, nereden yapılır? Yurt tipine göre ücretler...

KYK yurt ücreti öderken ilgili ekrana T.C. kimlik numaranızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Ödemeler aylı ayda bir ya da yıllık olarak yapılmamaktadır. Yaz dönemlerinde ya da izinli olunan dönemlerde de yurt ücretleri yatırılmak zorundadır.

Yurda yerleştirilen öğrencilerin ilk kayıt ücreti sabit bir tutar değildir. Öğrencinin yurda yerleştiği gün ve barınacağı yurdun aylık ücretine göre değişmektedir. Ödeme işlemi esnasında T.C. kimlik numaranızla ilgili ödeme ekranlarından sorgulama yaptığınızda ücret otomatik olarak karşınıza çıkacaktır.

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Yurt içinde bulunulan ayın son günü saat 23:00'e kadar KYK yurt ücretleri ödenmek zorundadır. Yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23:00'da kadar süre tanınıyordu. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin yurt kayıtları siliniyordu.

 

2024-2025 KYK YURT ÜCRETLERİ

  • 1.TİP Yurt Ücreti: 517,50 TL
  • 2. TİP Yurt Ücreti: 607,50 TL
  • 3.TİP Yurt Ücreti: 607,50 TL
  • 4.TİP Yurt Ücreti: 720 TL
  • 5. TİP Yurt Ücreti: 765 TL
  • 6.TİP Yurt Ücreti: 855 TL
  • KKTC Yurt Ücreti: 1.125 TL
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin