KYK burs/öğrenim kredisi başvuru ekranı 2024-2025: GSB KYK burs başvurusu başladı mı, nasıl, nereden yapılır?

2024 YKS yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıtları ve KYK yurt başvuruları başladı. Öte yandan KYK yurt başvuru sonuçları da açıklandı. Şimdi KYK burs başvurularının başlayıp başlamadığı sorgulanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları için son dakika açıklaması bekleniyor. Peki, GSB KYK burs başvurusu başladı mı, nasıl, nereden yapılır? İşte KYK burs/öğrenim kredisi başvuru ekranı 2024-2025...

Google Haberlere Abone ol
KYK burs/öğrenim kredisi başvuru ekranı 2024-2025: GSB KYK burs başvurusu başladı mı, nasıl, nereden yapılır?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de KYK burs başvuruları için bekleyiş başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversiteye giden öğrencilere öğrenim dönemleri boyunca burs veya kredi imkanı sağlıyor. KYK burs başvuru şartlarını sağlayanların aldığı bu ödeme, en son lisans öğrencileri için 2 bin lira, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin lira, doktora öğrencileri için 6 bin lira olarak belirlenmişti. Örgün öğretim programına kaydı tamamlanan öğrenciler KYK burs başvurusu yapabiliyor. Bakanlık tarafından kimi öğrenciye KYK bursu kimine de öğrenim kredisi çıkıyor. KYK burs başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Peki, GSB KYK burs başvurusu başladı mı, nasıl, nereden yapılır? İşte, KYK burs/öğrenim kredisi başvuru ekranı 2024-2025...

KYK burs/öğrenim kredisi başvuru ekranı 2024-2025: GSB KYK burs başvurusu başladı mı, nasıl, nereden yapılır?

KYK BURS/KREDİ BAŞVURU EKRANI 2024-2025

KYK burs/öğrenim kredisi başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden yapılıyor. Başvurular, her sene yazılı ve görsel basın vasıtasıyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet sistemi üzerinden alınıyor. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

KYK burs/kredi başvurusunda öğrenciden sosyal, ekonomik ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. Bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılıyor ve teyit ediliyor. Daha sonra değerlendirme yapılıp bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs imkanı sağlanıyor. Durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi desteği veriliyor.

GSB KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI, NEREDEN, NASIL YAPILIR?

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için KYK burs başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, başvuruların başladığını şöyle duyurdu:

"Sevgili Gençler; GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı.

Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz."

2024-2025 KYK BURSLARI NE KADAR OLACAK?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK burslarının ne kadar olacağı veya zam yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Burs ücretleri ile ilgili resmi bir açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi miktarları 2024 yılında lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartılmıştı. Söz konusu ödemelerden 1 milyon 600 bin öğrenci faydalanmıştı.

 

BURS/KREDİ ÖDEMELERİ AYIN KAÇINDA YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı olan ekim ayından başlamak üzere normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK KREDİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAR 2024?

KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadığından 2024 kredi ödemelerinin ne zaman başlayacağı da henüz bilinmiyor. Kredi ve/veya katkı kredisi alan öğrenciler, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi”nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar sürede aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedir. Borçlu, vadesi gelen borcunu ilgili bankanın ödeme kanallarını kullanarak ödeyebilir.

KYK BURS ÖNCELİĞİ OLANLAR

Şehidin bekar çocukları, çocuğu yok ise bekar kardeşleri

Gazinin kendisi veya bekar çocukları

Sağlık kurulu raporu ile yüzde kırk ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler

Anne ve babasının her ikisi de vefat eden bekar kişi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimini
tamamlayan veya 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile koruma altına alınanlar

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar

Bakanlık tarafından belirlenen kıstasları taşıyan milli sporcular

Her öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarından alan yeterlilik sınavında ham puan bazında ilk yüze girenler

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin