KYK burs başvuru sonucu sorgulama ekranı 2024-2025! KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?

2024-2025 eğitim öğretim dönemi KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve öğrenim kredisi başvuruları bitti. Üniversite öğrencileri başvurularını 8-13 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yaptı. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da şimdiden araştırmaya başladı. Peki, KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonucu ne zaman açıklanacak? İşte, KYK burs başvuru sonucu sorgulama ekranı 2024-2025...

Google Haberlere Abone ol
KYK burs başvuru sonucu sorgulama ekranı 2024-2025! KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuru sonucu sorgulama ekranı 2024-2025, şimdiden öğrenciler tarafından araştırma konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs başvurularının başladığını duyurdu. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvuruları, e-Devlet kapısından T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile yapıldı. Başvuru sonuçları da e-Devlet Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama sayfasından öğrenilebilecek. Bu kapsamda başvuru yapmaya başlayan öğrenciler, 'KYK burs çıktığını nasıl anlarım?' ve 'Burs sonucuna nereden bakılır?' gibi aramalara başladı. Peki, KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonucu ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

KYK BURS BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024-2025

8-13 Ekim 2024 tarihleri arasından e-Devlet üzerinden alınan KYK burs başvurularının sonuçları, e-Devlet Burs/Öğrenim Kredisi Başvuru Sonucu Sorgulama ekranından, T.C. kimlik numarası ve şifresi ile öğrenilecek.

KYK burs başvuru sonucu sorgulama ekranı 2024-2025! KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonucu ne zaman açıklanacak?

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024-2025 Burs ve öğrenim kredisi başvuruları 8-13 Ekim tarihleri arasında alınıyor. Bakan Bak, sosyal medya hesabından başvuruların 13 Ekim saat 23:59'a kadar süreceğini duyurdu. Fakat başvurular yeni başladığı için sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belli değil ancak sonuçların Kasım ayında açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılması halinde haberimizde yer vereceğiz.

KYK BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs ve kredi başvurusu 2-19 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar 14 Kasım 2023 tarihinde açıklanmıştı.

Öncelikli olarak KYK bursu verilecek öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olanlar olacak.

204-2025 KYK BURSU NE KADAR OLACAK?

Yeni eğitim öğretim döneminde KYK bursuna zam yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Şu anlık burs ödeme tutarları şöyle:

  • Ön lisans öğrencisi KYK bursu/ öğrenim kredisi: 2.000 TL
  • Lisans öğrencisi KYK bursu/ öğrenim kredisi: 2.000 TL
  • Yüksek lisans öğrencisi KYK bursu/ öğrenim kredisi: 4.000 TL
  • Doktora öğrencisi KYK bursu/ öğrenim kredisi: 6.000 TL

KYK BURSU İLK ÖDEME GÜNÜ NE ZAMAN 2024?

KYK burs ödemesi, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyor. Burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun belirlediği tarihlerde ödemeler hesaplara yatırılacak. KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri, T.C. kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6-10. günleri arasında yatırılıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin