Kurban Bayramı'nda maaşlar erken yatacak mı 2024? SSK, BAĞKUR emekli maaşları bayram ikramiyesiyle mi yatacak, ne zaman?

Kurban Bayramı'nda maaşlar erken yatacak mı 2024? Emekli maaşları normalde tahsis numaralarının son hanesine göre hesaplara yatıyor. Fakat bu sene Hazirn ayı emekli aylıklarının Kurban Bayramı ikramiyesi ile birlikte ödeneceği düşünülüyor. Bu sayede emeklinin cebi bayram öncesinde az da olsa rahatlayacak. SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı emeklileri, maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin yatacağı günü araştırmaya başladı. Peki, SSK, BAĞKUR emekli maaşları bayram ikramiyesiyle mi yatacak, ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
Kurban Bayramı'nda maaşlar erken yatacak mı 2024? SSK, BAĞKUR emekli maaşları bayram ikramiyesiyle mi yatacak, ne zaman?

Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. 2024 Kurban Bayramı için emekli ikramiye tutarı 3 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca Kurban Bayramı öncesinde Haziran emekli maaşlarının ikramiye ile aynı zamanda ödeneceği öğrenildi. Emekli ikramiye ödeme tarihi ile ilgili Bakan Işıkhan, "İkramiyeleri bayramdan önce vereceğiz" demişti. Bilindiği üzere normal şartlarda emekli aylıkları tahsisat numarasına göre her ayın 17 ile 26'sı arasında, memur maaşları ise her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda maaşlar erken yatacak mı 2024? SSK, BAĞKUR emekli maaşları bayram ikramiyesiyle mi yatacak, ne zaman?

Kurban Bayramı'nda maaşlar erken yatacak mı 2024? SSK, BAĞKUR emekli maaşları bayram ikramiyesiyle mi yatacak, ne zaman?

KURBAN BAYRAMI'NDA MAAŞLAR ERKEN YATACAK MI 2024?

2024 Dini günler takvimine göre; Kurban Bayramı bu yıl 16 Haziran'da başlayacak 19 Haziran'da sona erecek. 2024 Ramazan Bayramı'nda memur ve emekli maaş ödemesi erkene çekilmişti. Fakat bu sene Hazirana ayı emekli aylıklarının erken yatırılacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz yok. Geçen sene Kurban Bayramı'nda emekli maaşları bayramdan önce yatırılmıştı. Konunun Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmesi bekleniyor.

Fakat arife günü 15 Haziran'a ve Kurban Bayramı 16 Haziran'a denk gelmesinden dolayı, memur ve emekli maaşlarının da önceki hafta yatırılması bekleniyor.

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM İKRAMİYESİYLE Mİ YATACAK, NE ZAMAN?

Bilindiği gibi emekliler maaşlarını tahsisat numarasına göre her ayın 17 ile 26'sı arasında alırken, memurlar maaşları her ayın 15'inde alıyor. Emekli ikramiyesi ise her bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor.

Bu sene Haziran emekli maaşları ile bayram ikramiyesinin aynı gün yatırılıp yatırılmayacağı merak ediliyor. 3-14 Haziran 2024 tarihleri arasında SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ikramiyelerinin hesaplara yatırılması bekleniyor. Fakat emekli aylıklarının bu tarihler arasında ödenip ödenmeyeceği ile ilgili henüz resmi bir açıklama beklenmiyor.

Bakan Işıkhan, emekli ikramiyeleri ile ilgili, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak." demişti.

 

EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Normal şartlarda emekli maaş ödeme tarihleri tahsis numarasına göre şu şekilde hesaplara yatıyor:

4A SSK MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'inde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

4B BAĞ-KUR MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin