Kredi kartlarında 750 liralık ek vergide geri adım mı geliyor? AK Parti harekete geçti

AK Parti'nin hazırlamış olduğu yeni kanun teklifinde yer alan maddeler arasında kredi kartlarından alınması planlanan 750 lira tutarındaki katılım payı tepki çekti. Tepkilerin ardından AK Parti'nin geri adım hazırlığında olduğu iddia edildi. İşte kart aidatındaki son durum...

Google Haberlere Abone ol
Kredi kartlarında 750 liralık ek vergide geri adım mı geliyor? AK Parti harekete geçti

Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan alınacak 750 liralık ek ödemede 'geri adım' iddiası. Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan yasa teklifiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AK Parti tarafından hazırlanan söz konusu düzenlemeye tepkiler çığ gibi büyüdü. Bankaların müşteri hizmetleri adeta kilitlenirken, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek olan düzenleme öncesi vatandaşlar, kredi kartı limitlerini 99 bin TL'ye düşürmeye başladı.

AK PARTİ, TEPKİLER SONRASI YENİDEN DEĞERLENDİRECEK

Savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından 750 lira tutarında katılım payı kesilmesi teklifine tepkiler sürüyor. Toplumun geniş bir kesimi tarafından tepkiyle karşılanan söz konusu düzenlemenin ilgili maddesinin AK Parti tarafından yeniden değerlendirileceği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre; AK Parti kaynakları “Şu anda Türkiye’de 126 milyon 450 bin adet kredi kartı var. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin ve üstü. Yıllık 13 milyar lira civarında bir kaynak bekleniyor. Yılda bir kere alınacak bu katılım payı, ayda 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayiimizin harcamaları çok külfetli. Ama tepkileri de görüyoruz. Belki yeni bir değerlendirme yapılabilir” dedi.

Düzenlemeden tümden vazgeçmek yerine, 100 bin lira limit sınırının artırılabileceği seçeneğinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

AK Parti tarafından hazırlanıp Meclis'e sunulan ve bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi beklenen düzenlemeye göre; Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) aktarılmak üzere, tapu, araç alım-satımı, gelir vergisi beyannameleri, SGK prim bildirgeleri ve limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından katılım payı kesilmesi planlanıyor.

Teklif, SSDF’ye aktarılmak üzere vergi beyannameleri, sigorta prim bildirgelerindeki damga vergisi tutarı kadar, tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira pay kesilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin