Kredi kartıyla ödeme yapanlar dikkat! Komisyon diye çekilen paraları faiziyle geri alacaksınız: Uyanık işletmelere kötü haber, yasal değil faiziyle size geri ödeyecekler

Giderek artan fahiş fiyatlarla birlikte uyanık işletmeler vatandaşlara "komisyon" adı altında ekstra ücret yansıtıyor. Artık bu uyanıklığı yapan işletmeler yanacak. Kredi kartıyla ödenen bu komisyonları vatandaşlar faiziyle geri alacak. Durumun yasal olmadığını söyleyen TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, "Hakem heyetine başvurun ve faiziyle beraber geri isteyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kredi kartıyla ödeme yapanlar dikkat! Komisyon diye çekilen paraları faiziyle geri alacaksınız: Uyanık işletmelere kötü haber, yasal değil faiziyle size geri ödeyecekler

Hemen hemen her gün artan fiyatlar karşısında vatandaşları beli bükülürken, bazı işletmelerin yaptığı uyanıklıklar pes dedirtiyor. Bazı işletmeler kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen müşterilerinden "Banka komisyon kesiyor" bahanesiyle ekstra ücret talep ediyor. Bu uyanıklığı yapan işletmeler yandı. Komisyon adı altında tahsil edilen bu ücretler faiziyle geri alınacak.

Tüketiciler ile işletmeler arasında gerginliğe neden olan "komisyon" ücreti ile ilgili flaş açıklama geldi. Özellikle büyük kentlerdeki birçok işletme, kredi kartı ile yapılan ödemelerde "bankalar komisyon kesiyor" diyerek ekstra ücret talep ediyor. Ancak bu durum yasal değil.

TÜRKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, konu ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Komisyon bedeli adı altında müşterilerden talep edilen ücretin aslında bankaların kestiği bir ücret değil, işletmenin kendi cebinden ödemesi gereken vergi tutarı olduğu ortaşa çıktı.

YASADA AÇIK AÇIK YAZIYOR

Avukat Güllü, işletmelerin talep ettiği bu ek ücretin yasal olmadığını belirterek, tüketicilerin ödedikleri fazla miktarı faiziyle geri alabileceklerini ifade etti. Güllü, "Banka kartları ve kredi kartları kanunun 17. maddesi, üye iş yerlerinin kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave ödeme isteyemeyeceğini açıkça belirtmektedir" dedi. Avukat İbrahim Güllü, tüketicilerin bu tür uygulamalara karşı haklarını arayabileceklerini ve yasal yollara başvurabileceklerini vurguladı.

Güllü, "Tüketici, yerleşim yerindeki kaymakamlıkta ya da firmanın bulunduğu il ve ilçedeki tüketici hakem heyetlerine başvurarak ödemiş oldukları bedeli ticari avans faiziyle birlikte geri isteyebilir" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin