KÖK MAAŞ ZAMMI 2024! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kök maaş değişiyor mu?

Enflasyon oranları doğrultusunda memur zammı yüzde 19,31, SSK, BAĞ-KUR emekli maaş zammı ise yüzde 24,73 oldu. Maaşı 8 bin TL altında kalan emekliler bu zam oranından etkilenmedi. Bu vatandaşlar en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'yi almaya devam edecekler. Bundan dolayı kök maaş zammı yapılması gündeme geldi. Peki, En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kök maaş değişiyor mu?

Google Haberlere Abone ol
KÖK MAAŞ ZAMMI 2024! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kök maaş değişiyor mu?

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), 6 aylık enflasyon verilerini açıkladı ve memur zammı yüzde 19,31, emekli zammı yüzde 24,73 oldu. Emekli vatandaşlar, kök aylıkları üzerinden yapılan zam oranlarını hesaplamaya başladı. Kök maaşa zam yapılmasından dolayı, maaşı 8 bin liranın altında kalan vatandaşlar, en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL'yi almaya devam edecekler. Bu durumda, kök maaş zammı 2024 gündeme geldi. Peki, En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kök maaş değişiyor mu?

KÖK MAAŞ ZAMMI 2024

3 Temmuz'da TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan verilere göre;
6 aylık enflasyon: 24,73, yıllık enflasyon %71,60, Haziran enflasyonu 1,64, 6 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı 24,73, 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 8.46, 6 aylık memur toplu sözleşme zammı yüzde 10, Memur ve memur emekli zammı yüzde %19,31 oldu.

KÖK MAAŞ ZAMMI 2024! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kök maaş değişiyor mu?

Kök maaşı9 8 bin liranın altında olan emeklilere ise yüzde sıfır zam gelmiş oldu. Yani8 bin liraya uygulanan yüzde 24,73 oranında zamla, maaşlar 10 bin liranın üzerine çıkmadığından, bu kişiler en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL'yi almaya devam edecek.

Milyonlarca emekli kök maaş zammı yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Yapılması beklenen yeni bir düzenleme ile en düşük emekli aylığının en az 12 bin lira olması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı halihazırda 10 bin TL. Bu durumda maaşı 8 bin liranın altında kalanlar emekliye yüzde 24,73 oranında zam yapılmasına rağmen 10 bin TL almaya devam ediyor. Şu an gündemde ise en düşük emekli maaşının en az 12 bin TL olmasına yönelik çalışmalar var.
AK Parti yönetiminin, en düşük emekli aylığının en az 12 bin lira olmasıyla ilgili bir rapor hazırladığı ve bu raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağı öğrenildi
Erdoğan'ın onayı halinde söz konusu taslak Meclis gündemine taşınacak. Genel Kurul'da kabul edilmesiyle de Resmi Gazete'de yayımlanarak yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

KÖK MAAŞ DEĞİŞİYOR MU?

Temmuz ayında söz konusu raporun Meclis'te kabul edilmesi bekleniyor. AK Parti kurmaylarının ilgili bakanlıklardan, en düşük emekli aylığı ile ilgili mali rapor istediği bildirildi.
Erdoğan'a sunulacak raporda, emekli aylığına yapılacak artışın kaç emekliyi kapsayacağı ve maliyetinin ne kadar olacağı da yer alacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin