Kamu ödemelerinde değişiklik: Belge talep edilecek

Kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, ödeme veya icra emirlerinde değişikliğe gidildi. 1 Ekim'den itibaren belge talep edilecek. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Kamu ödemelerinde değişiklik: Belge talep edilecek
AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan bu düzenleme, "Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile getirildi.

Yeni tebliğ ile kamudan yapılan ödemelerde vergi borcu bulunmama şartının kapsamı genişletildi.

amu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na tabi kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, mahkeme kararları ve icra dairelerinin ödeme veya icra emirleri çerçevesinde 5 bin liranın üzerindeki ödemelerde hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge isteyecek.

Söz konusu tebliğ 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek. Ayrıca, 13 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan önceki tebliğde "vergi borcu yoktur" belgesi uygulaması genişletilerek, sadece vergi dairelerinden tahsil edilen vergiler değil, tüm kamu alacaklarının da dikkate alınması gerektiği belirtilmişti.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin