İslam Memiş'ten 'altın - dolar' çıkışından sonra 'ayı piyasası' uyarısı. Merkez Bankası verisine dikkat çekti. Borsa'da boğa dönemi bitti, ayı dönemi başlıyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ekonomide yaşanan son dönem gelişmelerini yorumladı. 'Yarı altın yarı dolar' diyen Memiş borsa konusunda'ayı piyasası' konusunda açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İslam Memiş'ten 'altın - dolar' çıkışından sonra 'ayı piyasası' uyarısı. Merkez Bankası verisine dikkat çekti. Borsa'da boğa dönemi bitti, ayı dönemi başlıyor - Resim: 2

Memiş, "Dışsal etkenlere dair kırılganlığımız devam ediyor. Böyle bir ortamda piyasaların rahatladığını söylemek çok zor. Gerginlik ve belirsizlik devam ediyor" dedi.

Memiş, şöyle devam etti:

"Yatırımcıların bu süreçte açığa ve kredili işlem yapmaması önemli. Çünkü neyin ne olduğu, neyin ne olacağı belirsiz. Bir gece gelebilecek haber akışları tüm beklentileri değiştirir.

Mayıs-Haziran ayları manipülasyon piyasasını desteklediği için risk dağılımı yapmak gerek.

Altın ve gümüş gibi değerli metaller İsrail operasyonuna tepki vermedi. Önümüzdeki hafta baskıyı sürdürebilir. Ancak kalıcı olmayacağını söyleyebilirim.

Borsada boğa piyasasının bittiğini, ayı piyasasının gelebileceğini öngörüyorum.

Boşta kalmamak için yarı altın yarı dolar da beklenilebilir. Dolar, parite üzerinden alım yapmak için bize lazım. Yoksa yatırım aracı değildir. Toparlayacak olursam; Piyasa normalleşemiyor. İçerde iyimserlik, dışarda kötümserlik devam ediyor.

SIRADAKİ GALERİ

İş Bankası'ndan emekliye okkalı zam İş Bankası'ndan emekliye okkalı zam
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi