İndirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Toplu ulaşımda İstanbulkart öğrenci indirimi ne kadar? İETT öğrenci yaş sınırı son durum...

İstanbul’da toplu ulaşımda İstanbul Kart öğrenci indirimine yaş sınırı getirildi. İstanbul kart sahibi öğrenciler, konuyla ilgili detayları merak etti. İndirimli İETT kartlarına getirilen yaş sınırı ile yüz kaç indirim uygulanacağı araştırılıyor. Peki, İndirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Toplu ulaşımda İstanbulkart öğrenci indirimi ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
İndirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Toplu ulaşımda İstanbulkart öğrenci indirimi ne kadar? İETT öğrenci yaş sınırı son durum...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Temmuz ayı olağan toplantının 3’üncüsü Saraçhane'de bulunan meclis salonunda gerçekleşti. Oturum, Meclis 1'nci Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, İstanbulkart Yönetmeliği öğrenci tanımının değiştirilmesi talep edildi. Alınan karar doğrultusunda İstanbul'da Metrobüs, otobüs, tramvay, vapur gibi toplu taşımalarda kullanılan indirimli İstanbul kartlara yaş sınırı getirildi. Peki, İndirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Toplu ulaşımda İstanbulkart öğrenci indirimi ne kadar? İşte İETT öğrenci yaş sınırı son durum...

İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ KARTI YAŞ SINIRI KAÇ?

İstanbulkart yönetmeliğinde '30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır' şeklinde düzenleme yapıldı.

İndirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Toplu ulaşımda İstanbulkart öğrenci indirimi ne kadar? İETT öğrenci yaş sınırı son durum...

TOPLU ULAŞIMDA İSTANBULKART ÖĞRENCİ İNDİRİMİ NE KADAR?

Buna göre; 30 yaşından büyük olan öğrenciler, bundan sonra toplu ulaşımda yüzde 10 indirimli seyahat edebilecek. Yani, 30 yaşından gün almış öğrenci indirimli İstanbulkart sahipleri, yarı yarıya uygulanan indirimden faydalanamayacak. 30 yaşın üstündeki öğrenciler, tam karta göre yüzde 10 indirimli, aylık abonman ücretinden ise yüzde 82 indirimli tarifeden faydalanacak.

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"SGK kayıtları görebilsek kim öğrenci kim değil anlaşılacak. Ama bu veriye ulaşma konusunda 2019’dan beri sıkıntı yaşıyoruz. 30 yaş üstü öğrencilerin yüzde 10 indirim hakkı olacak. 2019’dan sonra toplam öğrenci sayısı azalmasına rağmen 30 yaş üstü öğrenci sayısı hayatın olağan akışına aykırı şekilde 122 binden 270 bine yükseldi. Hayat pahalılığı gerekçesiyle İstanbullunun alım gücünün düştüğünü gösteriyor bu veriler."

İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ KARTI NASIL ALINIR?

İndirimli İETT İstanbulkart başvurusu https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ adresinden yapılıyor. Kartınızı kargoyla talep edebilir veya başvuru merkezlerinden direkt teslim alabilirsiniz. Kart başvurusu yapmadan da İstanbulkart mobil uygulamasını indirerek dijital öğrenci kartınızı oluşturabilir ve indirimli kullanabilirsiniz.

 

İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ KART ALMA ŞARTLARI NELER?

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.

Açık İlköğretim, Açık Lise ve Kur'an Kursu öğrencilerinin Öğrenci Kartı alabilmeleri için 20 yaşından gün almamış olması, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydına sahip olmaması gerekir.

İndirimli öğrenci kartında alınan karara göre 30 yaş sınırı uygulanmaktadır. 30 yaşından gün almış ve 30 yaş üstü vatandaşlar, İstanbulkartlarını yalnızca yüzde 10 indirimli kullanabileceklerdir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin