İBB kreş ücretleri 2024 ne kadar oldu? İBB Yuvamız İstanbul kreş zammı yüzde kaç oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yuvamız İstanbul kreşlerine zam geldiği öğrenildi. Çocuğunu kreşe yazdıracak aileler, zamlı fiyatları araştırmaya başladı. Yuvamız İstanbul projesi, 2019 yılında 1,5 - 3 yaş arasındaki çocuklar için oluşturulmuştu ve ücreti en son aylık 1200 liraydı. Peki, İBB kreş ücretleri 2024 ne kadar oldu? İBB Yuvamız İstanbul kreş zammı yüzde kaç oldu?

Google Haberlere Abone ol
İBB kreş ücretleri 2024 ne kadar oldu? İBB Yuvamız İstanbul kreş zammı yüzde kaç oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu, "150 mahalleye 150 kreş" sloganıyla hayata geçirilen anaokulu projesi Yuvamız İstanbul kreşlerine, 2024 Temmuz ayından itibaren zam yapıldı. İBB Meclisi'nin temmuz ayı oturumlarının son birleşiminde kreş ücretlerine zam kararı alındı. Aileler, İBB kreşlerinin aylık ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Yeni fiyat, 1 Eylül 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak. Peki, İBB kreş ücretleri 2024 ne kadar oldu? İBB Yuvamız İstanbul kreş zammı yüzde kaç oldu?

İBB KREŞ ÜCRETLERİ 2024 NE KADAR OLDU?

İBB Meclisi'nde oy birliğiyle alınan karara göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kreşlere yüzde 100 zam yapıldı. Böylece; aylık 1200 TL olan İBB kreşleri, 1 Eylül 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde 2 bin 500 liraya yükseldi.

İBB kreş ücretleri 2024 ne kadar oldu? İBB Yuvamız İstanbul kreş zammı yüzde kaç oldu?

Böylece Yuvam İstanbul kreşlerinin aylık 1200 lira olan kırtasiye malzemesi, yemek ve oyuncak dahil fiyatı, 2.500 TL'ye çıkmış oldu.

İBB KREŞ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

İBB Yuvamız İstanbul Kreş başvuruları, https://yuvamiz.ibb.istanbul/anasayfa sayfasından yapılıyor. Buradan, 'Yuvamız İstanbul'lu Ol'a tıkladıktan sonra, karşınıza Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki kreşler ve boş kontenjan tablosu çıkacak. İstediğiniz kreşi seçtikten sonra 'Başvuru Yap' butonuna tıklayıp, önünüze çıkan sayfada sizden istenilen bilgileri eksiksiz girdikten sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

YUVAMIZ İSTANBUL KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sadece İstanbul’da, Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerine yakın ikamet eden veya ebeveynlerin işyerlerine yakın olan ve merkezlere ulaşmakta zorluk yaşamayan (Servis bulunmamaktadır.) çocuklar için ön başvuru yapılabilir.

 

İstanbul’da ikamet eden tüm aileler yaş sınırı uygun olan çocukları için başvuru yapabilir.
Engelli ya da özel gereksinimli ya da farklı durumda olan çocukların başvurularının değerlendirilmesinde bireysel ve fiziki desteğe ihtiyaç duymamaları ve merkezde uygulanacak programdan tam olarak yararlanabilecek düzeyde olmaları gözetilecektir. Özel gereksinimli çocukların kesin kabulleri, uygunluk tespiti ve hane incelemesi yapıldıktan sonra olacaktır.

YUVAMIZ İSTANBUL BAŞVURU TARİHLERİ NELER?

Yuvamız İstanbul internet sitesi ve İBB sosyal medya hesaplarını takip ederek yeni açılacak merkezlerimiz ve hizmete devam eden tüm merkezlerimizle ilgili başvuru tarihlerini takip edebilirsiniz.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin