HAZİRAN 2024 ZAMLI SCHENGEN VİZE ÜCRETLERİ: Yetişkin, çocuk vize ücretleri ne kadar oldu?

Avrupa'da 27 ülkeyi içeren Schengen Bölgesini ziyaret etmek için Schengen Vizesi kullanılıyor. Schengen vizesi başvurusu yapmak isteyenlere kötü haber geldi. Haziran ayından itibaren Schengen vizesi ücretlerine yaklaşık olarak yüzde 12 oranında zam geleceği öğrenildi. Peki, Yetişkin, çocuk vize ücretleri ne kadar oldu? İşte Haziran 2024 zamlı Schengen vize ücretleri...

Google Haberlere Abone ol
HAZİRAN 2024 ZAMLI SCHENGEN VİZE ÜCRETLERİ: Yetişkin, çocuk vize ücretleri ne kadar oldu?

Yurt dışına çıkma hayali kuran vatandaşları üzen haber geldi. Avrupa Komisyonu, Schengen vize ücretine zam yapılacağı haberlerini doğruladı. Buna göre Schengen vizesine yaklaşık yüzde 12 zam yapılacak. Haziran ayından itibaren artacak olan vize ücretleri merak konusu oldu. Avrupa Komisyonu fiyat artışından üye ülkelerdeki enflasyonu sorumlu tutuyor. Schengen vize ücretinin diğer ülkelerdeki vize ücretleriyle karşılaştırıldığında hala "nispeten düşük" olduğunu ifade ediyor. Peki, Yetişkin, çocuk vize ücretleri ne kadar oldu? Haziran 2024 zamlı Schengen vize ücretleri...

HAZİRAN 2024 ZAMLI SCHENGEN VİZE ÜCRETLERİ

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein'ı kapsayan Schenhen bölgelerini seyahat etmek isteyenlerin başvurduğu Schengen vizesine zam yapılacağı ortaya çıktı. Schengen vize ücretlerinin Haziran 2024 tarihinden itibaren yaklaşık yüzde 12 oranında zamlanacağı belirtildi. Yeni fiyatların 11 Haziran'da yürürlüğe gireceği öngörülüyor.

Schengen bölgeleri 90 güne kadar seyahat edilebiliyor. 1 yıllık Schengen vizesi alındığında ilk 6 ay 90 gün, sonraki 6 ay 90 gün şeklinde belirtilen ülkelerde kalınabiliyor. 90 gün dolduğunda ise ülkeden çıkış yapılması gerekiyor. Vize başlangıcından itibaren her 180 günde 90 gün kalma hakkı yenileniyor.

 

YETİŞKİN, ÇOCUK VİZE ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Haziran 2024'ten itibaren yaklaşık yüzde 12 oranında zamlanacak olan Schengen vizesi ücretleri; yetişkinler için 80 eurodan 90 euroya (3.143,37 Türk Lirası), çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya (1.571,69 Türk Lirası) çıkacak.

(Euro kuru değiştiği için TL karşılığı da değişebilir)

İngiltere'de vize ücreti 134 euro, Avustralya'da 117 euro ve ABD'de 185 eurodan başlıyor.

SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

KİMLER SCHENGEN VİZESİNE BAŞVURABİLİR?

Schengen vizesi Schengen Bölgesi'nin 90 gün kuralından faydalanamayan AB vatandaşı olmayanlar için geçerli bir vizedir. Turizm veya aile ziyaretleri için geçerli olan bu vize Schengen Bölgesi ülkelerinde çalışmak için kullanılamıyor. Kanda, İngiltere, ABD ve Avustralya gibi ülkelerden kısa süreliğine ziyarete gelenlerin Schengen vizesine başvurması gerekmiyor. Bu ülkelerden gelen kişiler her 180 gün içinde 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebiliyor. Daha uzun süre çalışmak veya kalmak isteyen kişilerin, ziyaret etmek istedikleri ülkeden farklı bir vize başvurusu yapması gerekiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin