Günde bin lira veriyorlar ama işçi bulamıyorlar! O meslek ölmek üzere: Ustalar günde 1000 liraya çalışacak eleman bulamıyor

Tarihi çarşıda ustalar çok zor durumda. Hayat pahalılığı ve işsizlik en büyük şikayet konusuyken Tarihi Bakırcılar Çarşısı'ndaki yarım asırlık ustalar günlük 1000 liraya çalıştıracak eleman bulamıyor. Elek ustaları çekiç sesleri arasında mesleklerini yaşatmaya çalışıyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Günde bin lira veriyorlar ama işçi bulamıyorlar! O meslek ölmek üzere: Ustalar günde 1000 liraya çalışacak eleman bulamıyor - Resim: 2

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte el emeği olan un eleklerine ilgi kalmadığını söyleyen Ekşiler, “Elekçilik ekip işidir. Ekibin olmazsa günde 20 adet zor yaparsın. 4 kişilik bir ekibin olursa günde 200- 250 adet elek yapabilirsin ve nisan ayından kasım ayına kadar tüm elekleri yöre halkına ve genellikle Şanlıurfa dahil tüm doğu illerine kolaylıkla satabilirsin. Şu anda teknoloji gelişti ve makineleşmenin artmasıyla birlikte el emeği olan un eleğine ilgi kalmadı” ifadelerini kullandı.

“Günlük bin TL’ye eleman arıyoruz ama bulamıyoruz”

Günlük bin TL’ye eleman bulamadıkları için mesleğin ölmesinden korktuklarını aktaran Ekşiler, “Eleman bulamıyoruz. Eleman olsa bu mesleği devam ettiririz. Bizim mesleğimiz babadan ve dededen gelen bir meslek. Benim 2 oğlum var onlar elekçiliği öğrendiler ama devam ettirmek istemiyorlar. Mesleğimiz ölmek üzere, diğer arkadaşım elekçiliği yapıyor ama ben bıraktım. Sebebi ise eleman bulamıyoruz. Günlük bin TL’ye eleman arıyoruz ama bulamıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA