Gümrük vergisi muafiyeti gelmişti... Çinli otomobil devi BYD Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor: Fabrikanın kurulacağı yer belli oldu.

Türkiye'de otomobil üretmek için yatırım yapacak Çinli şirketlere gümrük vergisi ve ek mali yükümlülük muafiyeti getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanmasının üzerinden 24 saat geçmeden Çinli otomobil devinden Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım hamlesi geldi. İşte fabrikanın kurulacağı şehir...

Google Haberlere Abone ol
Gümrük vergisi muafiyeti gelmişti... Çinli otomobil devi BYD Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor: Fabrikanın kurulacağı yer belli oldu.

Türkiye'de otomobil üretmek için yatırım yapacak Çinli şirketlere gümrük vergisi ve ek mali yükümlülük muafiyeti getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanmasının üzerinden 24 saat geçmeden Çinli otomobil devinden Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım hamlesi geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye'de otomobil üretmek için yatırım yapacak Çinli şirketlere gümrük vergisi ve ek mali yükümlülük muafiyeti getirildi. Türkiye'de de ciddi satış rakamlarına ulaşan BYD ve Chery markalarını bu düzenleme yakından ilgilendiriyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yatırım teşvik belgesi alarak gümrük vergisinden muaf bir şekilde ithalat yapabilecek firmalar, ek mali yükümlülükten de muaf olacak. 

Türkiye'de de ciddi satış rakamlarına ulaşan BYD, Chery gibi şirketler Türkiye'ye fabrika kuracak olursa %10 gümrük vergisinin yanı sıra elektrikli araçlar için %40 ilave gümrük vergisi ve diğer araçlar için %40 ek mali yükümlülükten kurtulmuş olacak.

ÜST DÜZEY YETKİLİ O ŞEHRİ AÇIKLADI

Üst düzey yetkililerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD’nin, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırımı pazartesi günü düzenlenecek bir törenle duyurulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mayıs ayında Bloomberg’e yaptığı açıklamada, BYD ve Chery’nin Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda ileri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü söylemişti.

Yetkililer bu kapsamda BYD ile yapılan görüşmelerin sonuçlandığını, şirketin Avrupa’da Macaristan’a kuracağını duyurduğu ilk fabrikanın ardından Türkiye’de ikinci fabrikasını inşa edeceğini belirtti.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, fabrika otomotiv sektörünün önemli kentlerinden Manisa’da inşa edilecek. Sözleşme törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin