Genelev patronu Manukyan’ın Şişli'deki evi satılıyor. İşte fiyatı...

Altı kez vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın ölümüne dek içinde yaşadığı Şişli’deki evi satılıyor. İşte Şişli'deki apartman dairesi için istenen ücret...

Google Haberlere Abone ol
Genelev patronu Manukyan’ın Şişli'deki evi satılıyor. İşte fiyatı...

80’li ve 90’lı yıllarda altı kez vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın ölümüne dek içinde yaşadığı Şişli’deki dairesi satılıyor. Yedi katlı bir apartmanda yer alan daire için 12 milyon 775 bin isteniyor.

Genelevlerinden elde ettiği kazancı gayrimenkule yatırmasıyla bilinen Manukyan, bir gayrimenkul zenginiydi.

Dünya Gazetesi‘nin haberine göre Manukyan’ın Şişli’de Huzur Palas’taki dairesi satılıyor. Yedi katlı binanın dördüncü katında yer alan 170 metrekarelik daire dört oda bir salondan oluşuyor. Daire satıştan önce yenilendi.

Şubat 2001’de 89 yaşında hayatını kaybeden Manukyan ölene kadar bu dairede yaşamıştı. Patroniçe Manukyan, 1995’te evinin bulunduğu Huzur Palas’a giderken bombalı saldırıya uğramış, saldırıdan sonra 12 ameliyat geçirmişti.

Huzur Palas’ta birden fazla dairesi bulunan Manukyan’ın dairesinin bir alt katındaysa kendisinin isteğiyle yapılmış ‘Matild Manukyan Müzesi’ bulunuyordu. Müzenin bulunduğu kattaki iki daire de kısa süre önce bir inşaat şirketine satılmıştı.

Ölümünün ardından vasiyet bırakmayan Manukyan’ın oğlu Kerope Çilingir, annesinin ‘tek varisi’ olduğunu söylemişti.

Ancak Muşlu Bekiran Aşireti’ne mensup 36 kişi de mirasçı oldukları iddiasıyla yargıya başvurmuş, mahkemeyse bu davayı reddetmişti.

İlk olarak Kerope Manukyan’a geçen miras daha sonra Matild Manukyan’ın torunları Dora ve İlda Çilingir’e geçti. Kerope Çilingir’in Linda ve Mayk isimli iki çocuğu kendisinden önce vefat etmişti.

Açık kaynaklardan ulaşılan bilgilere göre Matild Manukyan’nın Antalya ve Balıkesir’de beşer 5 yıldızlı oteli, Kuzey Kıbrıs’ta 5 yıldızlı bir oteli, İstanbul’da iki fabrikası, 500 dairesi, 70 işhanı, Büyükada ve Kınalıada’da iki köşkü, Yalova’da yüzlerce daire ve arsası; Muğla, Kocaeli, Erzurum ve Adana’da onlarca bina ve arsası bulunuyor. Manukyan’ın ayrıca 220 ticari taksisi, Fransa’da bir bankada 150 milyon avro değerinde parası ve çok sayıda lüks otomobili de var.

Bir dönem Manukyan’ın kiracıları arasında Şişli Adliyesi ve Şişli Belediyesi gibi kamu kurumları da bulunuyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin