Gelinlik deneme ücretli mi oldu 2024? Ankara gelinlik deneme ücreti ne kadar?

Evlilik hayali kuran kadınların en sevdiği şeylerden biri gelinlik denemek. Önceden istediğiniz gelinliği bedavaya deneyebilirken, bundan sonra böyle bir durum mümkün olmayacak. Düğün için gelinlik bakan bekarları üzen gelişme yaşandı. Peki, Gelinlik deneme ücretli mi oldu 2024? Ankara gelinlik deneme ücreti ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Gelinlik deneme ücretli mi oldu 2024? Ankara gelinlik deneme ücreti ne kadar?

Yaz mevsiminin gelmesiyle 2024 düğün sezonu açıldı. Hayalindeki gelinliği almak isteyenler, en güzel gelinlik modellerini denemeye başladı. Fakat alınan bilgiye göre artık gelinlik denemek eskisi gibi bedava olmayacak. Bazı mağazalarda gelinlik deneyenlerden ücret alınacak. Gelinlikler sürekli giyildiğinden deforme olduğu, bu yüzden böyle bir karar alındığı düşünülüyor. Peki, Gelinlik deneme ücretli mi oldu 2024? Ankara gelinlik deneme ücreti ne kadar?

GELİNLİK DENEME ÜCRETLİ Mİ OLDU 2024?

2024 Haziran ayı itibariyle düğün sezonu açıldı. Milyonlarca gelin adayı, en güzel gelinliğe sahip olabilmek için mağaza mağaza gezerek denemelere başladı. Fakat alınan karara göre artık bazı mağazalarda gelinlik denemek ücretli olacak. Alınan karar ile gelinlikler eskisi gibi sürekli denendiği için yıpranmayacak. Fakat bu gelişme ile beraber gelin adayları maddi açıdan zorluk yaşayabilir ve istedikleri gelinliği deneyemedikleri için stres altına girebilirler.

Gelinlik deneme ücretli mi oldu 2024? Ankara gelinlik deneme ücreti ne kadar?

ANKARA GELİNLİK DENEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını açıkladı.
Bazı esnaflara göre gelinlik denemesinin ücretli olması doğru bir uygulama. Bazı esnaflar ise müşteri kaybı yaşayabileceklerinden endişeli. Deneme ücreti alınan gelinlik satın alınırsa o ücret gelinlik fiyatından düşülecek.

2024 GELİNLİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Artık günümüzde gelinlik satın almak da zorlaştı. Öyle ki evlenecek kadınların büyük çoğunluğu gelinliklerini kiralıyor. 2024 gelinlik fiyatları ise işçiliğin yoğunluğu, üretim süreci, kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebiliyor. Şehirden şehre göre de gelinlik fiyatları değişkenlik gösterebiliyor.

Örneğin; kimi yerde 15 bin TL'den 150 bin TL'ye kadar ulaşabilen gelinlik fiyatları, kimi yerde ise daha pahalı. Bu yüzden hangi ilden, ilçeden ve mağazadan gelinlik aldığınıza göre fiyatlar değişebilir.

 

Gelinlik kiralama fiyatları ise 2024 yılında yine mağazadan mağazaya değişiyor. Kimi yerde 7.900 TL'den başlayan gelinlik kiralama ücretleri 150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Kimi mağazada ise bu ücret çok daha fazla olabiliyor.

GELİNLİK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Gelinlik alırken öncelikle bütçenizi ayarlayın.

Daha sonra vücut tipinizi tanıyın.

Gelinlik arayışına düğün tarihinden en az 6-9 ay önce başlayın.

Farklı tasarımları ve stilleri araştırın.

Gelinlik mağazalarından randevu alın.

Gelinlik provasına giderken saç ve makyajınızı düğün gününüzde yapmayı düşündüğünüz şekilde yapmaya çalışın.

Karar sürecinde size yardımcı olabilecek, dürüst ve güvenilir birini yanınıza alın.

Düğününüzün yapılacağı mevsimi göz önünde bulundurun. Yaz düğünleri için hafif kumaşlar (şifon, organze) uygunken, kış düğünleri için daha ağır kumaşlar (saten, mikado) tercih edilebilir.

Gelinliğin dantel, boncuk işi, işlemeler gibi detaylarına dikkat edin.

Gelinliğin içinde rahat olmanız çok önemlidir. Bu yüzden rahat olup olmadığınıza dikkat edin.

Tadilat gerektiren bir gelinlik alıyorsanız, teslim süresini ve tadilat sürecini planlayın

Gelinliği tamamlayacak olan duvak, ayakkabı, takı gibi aksesuarları da düşünün.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin