Garanti BBVA müşterilerine acil uyarı. Banka bilgilendirme yaptı dikkatli olunması istedi

Garanti BBVA'dan müşterilerine çok acil bir bilgilendirme uyarısı gitti ve dikkatli olunması istendi. Uyarı bütün banka müşterilerine yapıldı. İşte Garanti'den gelen o mesaj...

Google Haberlere Abone ol
Garanti BBVA müşterilerine acil uyarı. Banka bilgilendirme yaptı dikkatli olunması istedi

Son zamanlarda artan banka dolandırıcılığı vakaları, vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Banka dolandırıcıları, genellikle telefon veya internet aracılığıyla kişisel bilgileri ele geçirerek hedef aldıkları kişilerin hesaplarını boşaltabiliyorlar.

Dolandırıcılar, kurumsal kimlikleri kullanarak güvenilir gibi görünen iletiler göndererek mağdurları kandırıyor ve bilgilerini ele geçiriyorlar.

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları büyük önem taşıyor. Bankalar, asla müşterilerinden telefon veya e-posta aracılığıyla kişisel bilgi talep etmezler.

Dolandırıcıların genellikle acil durum yaratma veya tehdit etme taktiklerini kullandıkları bilinmelidir. Bir banka veya kuruluş tarafından gelen şüpheli iletiler hemen doğrulanmalı ve şüpheli durumlarda bankayla doğrudan iletişime geçilmelidir.

Son olarak, güçlü ve düzenli olarak güncellenen şifreler kullanmak, banka hesaplarını korumanın temel adımlarından biridir. Vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi ve dikkatli olması, banka dolandırıcılığı riskini azaltmak için önemli bir adım olacaktır.

GARANTİ UYARIDA BULUNDU

Öte yandan Garanti BBVA da konuyla ilgili müşterilerine bir bilgilendirme notu geçti ve dikkatli olunmasını istedi.

Müşterilere gelen bilgilendirme mesajında "Kendisini banka çalışanı olarak tanıtıp sigorta primi iadesi, uygun faizli kredi, kart aidatı iadesi için bilgilerinizi paylaşmamanızı veya güvenliğinizi bahane ederek para transferi yapmanızı isteyen şahıslara inanmayın, yönlendirmeyle işlem yapmayın." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin