FLAŞ! Merkez Bankası'nın faiz indireceği tarihi açıkladı. Dolar sahipleri ve borcu olanları yakından ilgilendiren açıklama. Şenol Babuşcu duyurdu tarih verdi

TÜİK 6 aylık enflasyon rakamlarını açıkladı, ekonomi yönetiminden iyimser mesajlar geldi fiyat artış sürecinin yavaşladığı belirtildi ve "Dezenflasyon süreci başladı" ifadesi kullanıldı. Şimdi gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında. Açıklanan rakamları değerlendiren Ziraat Bankası esi genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu flaş bir iddiada bulundu ve faiz indirim sürecinin başlayabileceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Merkez Bankası'nın faiz indireceği tarihi açıkladı. Dolar sahipleri ve borcu olanları yakından ilgilendiren açıklama. Şenol Babuşcu duyurdu tarih verdi

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı, buna göre haziran ayı aylık bazda enflasyon oranı yüzde 1,64 artış gösterirken yıllık enflasyon oranı ise yüzde 71,60 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ilk değerlendirme geldi ve "Dezenflasyon süreci başladı. Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor. Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız." dedi.

 

FAİZ İNDİRİMİ Mİ OLACAK?

Fiyat artışlarının yavaşlaması sonrasında gözler Ağustos ayındaki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yapacağı faiz toplantısına çevrildi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, haziran ayı toplantısında yine politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de tutmuştu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 30 Temmuz ve 27 Ağustos'ta toplanıp faiz kararını verecek.

30 Temmuz'daki toplantıda faizle ilgili bir değişiklik beklenmiyor ancak Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra sosyal medyadan bir paylaşım yaparak faiz indirimlerinin başlayabileceğini söyledi ve tarih verdi.

Babuşcu, "Para Politikası Kurulu 20 Ağustos‘taki toplantısında faiz indirimi planlıyor olabilir… NAS ekonomisine geri dönüş. Faiz düştü, enflasyon düşüyor söylemi yine…" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin