EYT'den yararlanamayanlara müjde. İkinci EYT geliyor. 5 yıl erken emeklilik hakkından yararlanacaklar. Eski SGK Başmüfettişi müjdeli haberi verdi: 9 bin günden 7 bin 200 güne iniyor

2023 yılında yasalaşan ve 1.8 milyon kişinin yararlanarak emekli olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası sonrası gözler yeni düzenlemelere çevrilmişti. Eski SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, yüz binlerce vatandaşı heyecanlandıran açıklamayı yaptı. İkinci EYT düzenlemesi sayesinde yüz binlerce kişi 5 yıl erken emeklilik şansını yakalayacak. Bu düzenlemeden kimler yararlanacak?

Google Haberlere Abone ol
EYT'den yararlanamayanlara müjde. İkinci EYT geliyor. 5 yıl erken emeklilik hakkından yararlanacaklar. Eski SGK Başmüfettişi müjdeli haberi verdi: 9 bin günden 7 bin 200 güne iniyor - Resim: 2

EV KADINLARINA DA SÖZ VERİLDİ

Karakaş, açıklamalarının devamında emekli zamları ve ev kadınları için planlanan emeklilik programına değindi. TGRT Haber televizyonuna konuşan Karakaş; "Diğer bir boyut da ev kadınları. Onlara da söz verildi, maliyet hesabı yapıldı. Daha az primle ve çocuk sayısına göre erken emekli olunabilecek.

3 bin 600 gün prim ödeyene 10 bin TL verdik değil mi? 10 bin 80 gün prim ödeyene de 10 bin TL verdiğin zaman eksik ödeme görünüyor. Aslında kişinin maaşı 30 bin TL olması gerekiyor. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkıyorsa gün sayısı daha fazla olanların daha fazla maaş alması gerekiyor.

SSK, Bağ-kur ve memur emeklisine seyyanen zam olmadan düzeltme olamaz."

SIRADAKİ GALERİ

İş Bankası'ndan olay hamle İş Bankası'ndan olay hamle