EYT'den yararlanamayanlara müjde. İkinci EYT geliyor. 5 yıl erken emeklilik hakkından yararlanacaklar. Eski SGK Başmüfettişi müjdeli haberi verdi: 9 bin günden 7 bin 200 güne iniyor

2023 yılında yasalaşan ve 1.8 milyon kişinin yararlanarak emekli olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası sonrası gözler yeni düzenlemelere çevrilmişti. Eski SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, yüz binlerce vatandaşı heyecanlandıran açıklamayı yaptı. İkinci EYT düzenlemesi sayesinde yüz binlerce kişi 5 yıl erken emeklilik şansını yakalayacak. Bu düzenlemeden kimler yararlanacak?

Google Haberlere Abone ol
EYT'den yararlanamayanlara müjde. İkinci EYT geliyor. 5 yıl erken emeklilik hakkından yararlanacaklar. Eski SGK Başmüfettişi müjdeli haberi verdi: 9 bin günden 7 bin 200 güne iniyor - Resim: 1

Yıllar süren mücadelenin ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar geçtiğimiz yıl yasalaşan düzenleme sonrası emekli olmuştu. EYT düzenlemesinden yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi yararlandı. Bu yıl da düzenlemeden 500 bin kişinin daha yararlanarak emekli olacağı tahmin ediliyor.

Düzenleme sonrası mağdur olanlar da vardı. EYT yasasının ardından gözler yeni düzenlemelere çevrilmişti. Eski SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, yüz binlerce kişiyi heyecanlandıran haberi verdi.

EYT yasasının ardından Bağ-Kur'a tabi küçük esnaf da prim gün sayısının Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çalışanları ile eşitlenmesini talep ediyordu.

Bağ-Kur'lu esnaf, mevcut durumda daha fazla prim günü ödemek zorunda olduklarını belirterek, prim gün sayısının SSK'lılarla aynı seviyeye gelmesini bekliyor. Bu değişiklik, esnafın sosyal güvenlik sistemine daha adil bir şekilde dahil olmasını ve emeklilik haklarından daha erken yararlanmasını sağlayacak. Küçük esnafın bu talebi, adaletli bir emeklilik sistemi için önemli bir adım olarak görülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-kurluların prim gününün 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaları olduğunu duyurmuştu. Bu kapsamda ikinci EYT için geri sayım başladı.