Enflasyon neden açıklanmadı? Piyasalar ve özellikle kiracılar Temmuz ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Enflasyon ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulacak olan piyasanın ve özellikle kiracıların merakla beklediği Temmuz ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Normal şartlarda her ayın 3. günü açıklanan enflasyon, bu ay hafta sonuna denk geldiği için açıklanacağı tarih de değişti. İşte TÜİK tarafından duyurulacak Temmuz 2024 enflasyon oranlarının açıklanacağı tarih.

Google Haberlere Abone ol
Enflasyon neden açıklanmadı? Piyasalar ve özellikle kiracılar Temmuz ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Enflasyon ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Normal şartlarda her ayın 3. günü açıklanan enflasyon rakamlarında gecikme oldu. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan temmuz ayı enflasyon verileri 3 Ağustos'un hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle açıklanmadoı. Özellikle ev sahibi ve kiracılar tarafından da merakla beklenen enflasyon ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Vatandaşlar Temmuz ayı enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Özellikle kirada yüzde 25 sınırının kaldırılmasının ardından kiracılar kiralarına ne kadar zam yapacaklarını TÜİK enflasyonu ile belirleyecek.

ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre; Temmuz ayı enflasyon verileri 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE?

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 5 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,51 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 3,00 en yüksek yüzde 4,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 71,60 olan yıllık enflasyonun yüzde 62,23'e ineceği öngörülüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin