En düşük emekli aylığı ne kadar olacak 2024? SSK, BAĞ-KUR emekli ve memur emeklisi zam tahminleri…

TÜİK, Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıkladı. Memur ve emeklilerin 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Böylelikle emekliler nisandan itibaren %18, 70 zam elde etmiş oldu. Şimdi gözler Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. 6 aylık enflasyon farkı ile ise emekli maaş zammı belli olacak. Peki, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak 2024? İşte tahminler…

Google Haberlere Abone ol
En düşük emekli aylığı ne kadar olacak 2024? SSK, BAĞ-KUR emekli ve memur emeklisi zam tahminleri…

Emekli, memur ve memur emeklisi maaş zammı, 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. En son Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı ve Merkez Bankası’nın yıl sonu tahmini yüzde 38’e çıktı. Açıklanan son rakamlarla en düşük emekli aylığı tahminleri gelmeye başladı. Peki, temmuz ayında emekli ve memurlar ne kadar zam alacak? İşte SSK, BAĞ-KUR emekli ve memur emeklisi zam tahminleri…

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK 2024?

2024 yılının 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. Son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %18 zam oranı kesinleşti. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile 6 aylık enflasyon verileri belli olmuş olacak ve emekli, memur ve memur emeklisi maaş zammı ortaya çıkacak. Bu doğrultuda en düşük emekli aylığı da belirlenecek.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak 2024? SSK, BAĞ-KUR emekli ve memur emeklisi zam tahminleri…

En güçlü beklentiye göre en düşük emekli aylığının 12.500 TL-15.000 TL olması ve SSK, BAĞ-KUR ile memur emeklisi maaş farklarının %25 dolaylarında eşitlenmesi bekleniyor.

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ VE MEMUR EMEKLİSİ ZAM TAHMİNLERİ

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Nisan ayı enflasyonu aylık 3.8 oldu. Ocak ayı için enflasyon yüzde 6,70, Şubat ayı 4,53, Mart ayı 3,6 olmuştu. 4 aylık enflasyon ise toplam 18,70 oldu.

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra emekli, memur ve memur emeklisi zam oranları kesinleşecek. Toplu sözleşme gereği memur ve memur Emeklisi maaşlarına 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı altında ise yüzde 10 zam yapılacak.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketine göre 2024 Mayıs ayı enflasyon oranı %3, Haziran ayı enflasyon oranı %2,54 olarak gerçekleşecek. Bu durumda 2024’ün ilk altı aylık enflasyon verisinin %25,39 olacağı düşünülüyor.

 

TEMMUZ'DA EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLUR?

Taban maaşın artırılması, refah payı ve kök maaşa seyyanen zam formülleri masada. Bu formüllere göre;

Taban maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 ya da 15 bin TL’ye çıkartılması bekleniyor. Bilindiği üzere maaş farkları daima kök aylıklara yapılıyor. Bundan dolayı 2000 sonrası emeklilerde 5.500 TL-6 bin TL civarında emekli kök aylığı bulunuyor. Kök aylığı 8 bin TL’nin altında olanların taban aylığının artması bekleniyor.

Memur emeklilerine ise refah payı katkısı olması beklentiler arasında. Temmuz’da SSK ve BAĞ-KUR emeklileri %25,39 zam farkı, memur ve memur emeklilerinde ise toplu sözleşmeden kaynaklı olarak %19,39 zam farkı alması bekleniyor.

Son olarak kök maaşa seyyanen zam yapılması da tahminler arasında.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin