En düşük emekli aylığı açıklandı! (16 Temmuz 2024) SSK, BAĞ-KUR emekli maaşına yüzde kaç zam yapıldı? En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?

En düşük emekli aylığı açıklanıyor! TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon verisine göre emekli maaş zammı yüzde 24,73 oldu fakat bu zamdan kök maaşı 8 bin TL ve altında kalanlar yararlanamadı. Kök maaşa yapılan zamda bu emekliler yüzde 0 zam elde ederek en düşük emekli aylığı 10 bin lirayı almaya devam edeceklerdi. Fakat herkesin beklediği emekli maaş düzenlemesi yapıldı ve rakam açıklandı. Peki, SSK, BAĞ-KUR emekli maaşına yüzde kaç zam yapıldı?

Google Haberlere Abone ol
En düşük emekli aylığı açıklandı! (16 Temmuz 2024) SSK, BAĞ-KUR emekli maaşına yüzde kaç zam yapıldı? En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in geçtiğimiz gün yaptığı açıklamanın ardından en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranı için bekleyiş başlamıştı. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisine enflasyon rakamları ile beraber yüzde 24,73 zam yapılmıştı. Fakat kök maaş zammından 8 bin lira emekli aylığı alanlar faydalanamamıştı. Bu kişiler, en düşük emekli maaşı olan 10 bin lirayı almaya devam edecekken, AK Parti'den zam düzenlemesi yapılacağı açıklanmıştı.

Abdullah Güler, "Bütçe imkanları nedir, bunun belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili analizleri topladık, bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunu sunacağız. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" açıklamasını yapmıştı. Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zam teklifinin bugün öğlen saatlerinde duyurulacağını belirtti. Peki, SSK, BAĞ-KUR emekli maaşına yüzde kaç zam yapıldı? İşte detaylar....

En düşük emekli aylığı açıklandı! (16 Temmuz 2024) SSK, BAĞ-KUR emekli maaşına yüzde kaç zam yapıldı? En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI AÇIKLANDI (16 TEMMUZ 2024)

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in tv100'de katıldığı yayında yaptığı açıklamada, "Şu anda benim rakam verme imkânım yok. Yarın öğlen civarı inşallah basın toplantısıyla Meclis Başkanlığımıza sunacağız." açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaya göre; en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranı bugün belirlendi.

Güler, başka bir açıklamasında ise, “Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Tahmin ediyorum yarın vergi mevzuatımız da var. Onlarla birlikte inşallah yarın Meclis Başkanlığımıza bunu arz etmeyi düşünüyoruz. Yarın bunu aziz milletimize paylaşırız” demişti.

Güler, bütçe imkanları ile ilgili analizleri topladıklarını, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarını ve Meclis Başkanlığı'na vereceklerini belirtmiş, "Bu akşam netleşecek" demişti.

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE KAÇ ZAM YAPILDI?

En düşük emekli aylığı şu anda 10 bin TL. Maaşı 8 bin lira ve altında kalanlar için en düşük emekli maaşında düzenlemeye gidildi. 

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500  liraya yükseltileceğini açıkladı.

En düşük emekli maaşı zammına ilişkin madde, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis'e sunuldu.

Düzenleme ile 3 milyon 700 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanmış olacak.

En düşük emekli aylığı açıklandı! (16 Temmuz 2024) SSK, BAĞ-KUR emekli maaşına yüzde kaç zam yapıldı? En düşük emekli aylığı ne kadar oldu? - Resim : 2

ZAM BU AY EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHİNE YETİŞİR Mİ?

Bugün en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranı açıklandı ve Meclis'e sunuldu.  Genel Kurul'da onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bugün Kabine Toplantısı yapılması bekleniyor. Meclis sürecinden dolayı yeni zamların Temmuz ayı maaş ödeme gününe kadar yetişmesi zor görünüyor.

Bu hafta söz konusu madde Meclis'ten geçip yasalaşırsa ayın son haftasında zamlı ödeme yapılabilir. Fakat fark ödemesinin Ağustos ayında yapılması daha çok olası görülüyor.

Bu ayki ilk maaş ödemesi 17 Temmuz'da yapılacak. Kök maaşlardan ortaya çıkan fark Hazine desteğiyle tamamlanacak.

Normal şartlarda SSK, BAĞ-KUR maaş ödemeleri şu tarihlerde yapılıyor:

SSK

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

 

BAĞ-KUR

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.

 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli maaşını açıkladı.

Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarıldığını duyurdu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin