Emekliye ek zamda son durum. Erdoğan talimat verdi. Seyyanen zamma yeni formül... İşte zammın kesinleşeceği tarih

Milyonlarca emekli AK Parti kurmaylarının ek zam çalışmasına kilitlendi. En düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın, 12-13 bin lira seviyelerine yükseltilmesi için çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye ek zamda son durum. Erdoğan talimat verdi. Seyyanen zamma yeni formül... İşte zammın kesinleşeceği tarih

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş zam oranının yüzde 24,73 olarak belirlenmesinin ardından, kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ek düzenleme yapılması gündemde. En düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın, 12-13 bin lira seviyelerine yükseltilmesi için çalışmalar devam ediyor. AK Parti kurmayları, kök aylığın artırılması yerine tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikrini masaya yatırdı, ancak Hazineye getireceği ek yükten dolayı bu formüle sıcak bakılmadı.

ÇALIŞMALAR VE KARAR SÜRECİ

AK Parti’nin ekonomi kurmayları, emekliye ek zam konusunda eldeki seçenekleri değerlendirmek için bir araya geldi. Toplantılarda net bir formül ortaya konulamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı. En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, tüm emeklileri kapsayacak bir düzenleme yapılması durumunda, değişiklik teklifinin torba yasaya eklenerek hızla Meclis’ten geçirilebileceği belirtiliyor.

BEKLENEN KABİNE TOPLANTISI

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında bu konunun ele alınması ve çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Erdoğan’ın, toplantı sonrası emekliye ek zam düzenlemesini bizzat açıklayacağı öngörülüyor. Bu gelişmeler ışığında, emekli maaşlarına yapılacak ek zam konusunda nihai kararın önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ssk bağ-kur emekli zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin