Emekliler bu sorunun cevabını arıyor: Emekli bayram ikramiyesi maaşla birlikte mi verilecek? Emekli maaşı ödeme tarihi erkene çekildi mi?

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı öncesinde bu sorunun yanıtını arıyor. Emekliler bayram ikramiyelerini maaşla birlikte mi alacak sorusu gündeme oturdu. Son olarak yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılmıştı. Peki emekliler bayram ikramiyelerini ve maaşlarını ne zaman alacak?

Google Haberlere Abone ol
Emekliler bu sorunun cevabını arıyor: Emekli bayram ikramiyesi maaşla birlikte mi verilecek? Emekli maaşı ödeme tarihi erkene çekildi mi?

Kurban Bayramı'na günler kala emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini araştırıyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine bayramdan önce ödeme yapılacağı öğrenildi. Peki son olarak 3 bin liraya yükseltilen bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyeleri emekli maaşları ile beraber mi ödenecek?

Milyonlarca emekli "Emekli bayram ikramiyesi ve maaşlar birlikte mi ödenecek?", "Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak" sorularının yanıtlarını arıyor. Bu yıl Kurban Bayramı 16 ile 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiye ödemelerinin bayramdan önce verileceğini açıkladı. 

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Normalde emekli maaşları ayın 17’si ile 28’i arasında yatacak. Bu durumda bazı emekliler bayramda maaş alacakken, bazılarının ise maaş ödemeleri daha sonraya kalacak. Bu yüzden tüm emekliler için bayram öncesi aylık ödenmesi ile ilgili haber bekleniyor. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre SSK emeklileri ayın 17-26'sı, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28'i arasında maaş alıyor. Bu durumda çok sayıda SSK emeklisinin maaş günü bayrama rastlayacak. Bayram günü ödeme yapılmaması için tüm emeklilerin aylıklarını ikramiyelerle birlikte 10-14 Haziran tarihleri arasında alması söz konusu olacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bilindiği gibi şu anda uygulanan emekli taban maaşı 10 bin lira. Bayram ikramiyeleri de 3 bin liraya çıkartılmıştı. Bu durumda bayramdan önce emeklilere en az 13 bin lira yatırılmış olacak. Emekli maaşı 10 bin TL'den yüksek olan emekliler kendi aylıklarını ve buna ilaveten 3 bin liralık ikramiyelerini alacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin