Emekli zam kararını bekliyor, milyonlarca emekli bu soruyu soruyor: Yapılacak zam bu ayki maaşa yansıyacak mı? Emekli maaşı fark ödemesi yapılacak mı?

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zamları bekliyor. 4 milyondan fazla en düşük emekli maaşını alan vatandaş ise yapılması planlanan ekstra zammın ne olacağını merak ediyor. Peki alınacak zam kararı sonrası artışlar bu ayki maaşa yansıyacak mı?

Google Haberlere Abone ol
Emekli zam kararını bekliyor, milyonlarca emekli bu soruyu soruyor: Yapılacak zam bu ayki maaşa yansıyacak mı? Emekli maaşı fark ödemesi yapılacak mı? - Resim: 3

MAAŞLARIN YATACAĞI TARİHE KADAR...

En düşük emekli aylığıyla ilgili kararın maaşların yatacağı tarihe kadar netleşmesi bekleniyor. Yasal düzenleme gerektirdiği için bu ayın maaşlarına yetişememe ihtimali de bulunuyor. Emekli maaşı düzenlemesinin bu aya yetişmemesi halinde, oluşacak fark bir sonraki ayın maaşı ile hesaplara geçecek.

SSK emeklilerin maaşları her ayın 17'si ile 26'sı aralığında hesaplara yatırılıyor. Bağ-Kur emeklilerinin ise maaş tarihleri ayın 25'i ile 28'i arasında değişiyor. Uzmanlara göre uzun vadede bu sorunun ortadan kaldırılması için 2000 sonrası emeklilere yönelik intibak düzenlemesi gerekiyor. 2008 sonrası emekliler için ise azalan emekli aylık bağlama oranlarının artırılması gerekiyor. Uzun vadede gerekli adımların atılmaması halinde Ocak 2025'te yeniden en düşük emekli maaşında artışın gündeme geleceği belirtildi.

SIRADAKİ GALERİ

Türkiye İş Bankası'ndan emekliye bomba hamle Türkiye İş Bankası'ndan emekliye bomba hamle