Emekli zam kararını bekliyor, milyonlarca emekli bu soruyu soruyor: Yapılacak zam bu ayki maaşa yansıyacak mı? Emekli maaşı fark ödemesi yapılacak mı?

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zamları bekliyor. 4 milyondan fazla en düşük emekli maaşını alan vatandaş ise yapılması planlanan ekstra zammın ne olacağını merak ediyor. Peki alınacak zam kararı sonrası artışlar bu ayki maaşa yansıyacak mı?

Google Haberlere Abone ol
Emekli zam kararını bekliyor, milyonlarca emekli bu soruyu soruyor: Yapılacak zam bu ayki maaşa yansıyacak mı? Emekli maaşı fark ödemesi yapılacak mı? - Resim: 2

RAKAM YENİDEN BELİRLENECEK Mİ?

En düşük emekli aylığı için rakam, ekonomi yönetiminin hesaplamaları sonrası bütçe dengesi çerçevesinde belirlenecek. En düşük emekli aylığının 12 bin ile 13 bin lira aralığında belirlenmesi bekleniyor.

NTV'de yer alan habere göre göre bu rakam ile bütün emekliler yüzde 25 civarında zam almış olacak. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenmişti. Emeklilere seyyanen zam iddiaları da bulunuyordu. AK Partili yetkililer, bu iddialara ilişkin "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor, şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

Söz konusu düzenleme ile kök aylıklar değişmeyecek. Kök aylığın üzerindeki rakamlar Hazine desteğiyle tamamlanacak. En düşük emekli maaşının yeniden belirlenmesi için kanun teklifi gerekiyor. AK Parti kurmaylarının çalışmaya kısa süre içerisinde son şeklini vermesi bekleniyor.

Düzenleme önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'na daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Bu süreçlerin ardından en düşük emekli maaşını artıracak teklif Meclis'e gelecek.