Emekli zam kararını bekliyor, milyonlarca emekli bu soruyu soruyor: Yapılacak zam bu ayki maaşa yansıyacak mı? Emekli maaşı fark ödemesi yapılacak mı?

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zamları bekliyor. 4 milyondan fazla en düşük emekli maaşını alan vatandaş ise yapılması planlanan ekstra zammın ne olacağını merak ediyor. Peki alınacak zam kararı sonrası artışlar bu ayki maaşa yansıyacak mı?

Google Haberlere Abone ol
Emekli zam kararını bekliyor, milyonlarca emekli bu soruyu soruyor: Yapılacak zam bu ayki maaşa yansıyacak mı? Emekli maaşı fark ödemesi yapılacak mı? - Resim: 1

4 Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zamları bekliyor. 4 milyondan fazla en düşük emekli maaşını alan vatandaş ise yapılması planlanan ekstra zammın ne olacağını merak ediyor. Peki alınacak zam kararı sonrası artışlar bu ayki maaşa yansıyacak mı?

Yapılacak zam düzenlemesi ile en düşük emekli maaşında da artışa gidilmesi muhtemel. Ek artış tutarının maaşların yatacağı tarihe kadar netleşmesi bekleniyor.

Kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı. Bu durum ise yaklaşık 1.8 milyon emeklinin refah seviyesinde herhangi bir değişiklik olmaması anlamına geliyor. 2 milyon emekli ise belirlenen oranın altında zam alabilecek.

Örneğin 8 bin 500 lira olan bir emekli aylığı, yüzde 24, 73'lük zam ile birlikte 10 bin 602 liraya yükselecek. Bu durum ise sadece 600 liralık bir artış anlamına geliyor.