Emekli maaşlarına zam için kritik toplantı

Emekli maaşlarına zam için Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek, Mustafa Elitaş ve Abdullah Güler toplantı yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına zam için kritik toplantı

Emekli aylıklarına ek zam çalışması konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bu akşam toplantı yapacak.

Bir toplantının da yarın 15:30'da Beştepe'de gerçekleşeceği öğrenildi.

AK Parti kaynaklarının, emeklilerle ilgili düzenlemenin bu ayki maaşlara yetişmemesi durumunda aradaki farkın da ödeneceğini söylediklerini belirtti.

Konuyla ilgili daha önce AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında soruları da yanıtladığı açıklamalarda emekli aylığına ilişkin bilgi vermiş, bu konuda bir çalışma yapıldığını aktarmıştı.

En düşük emekli aylığına ilişkin soru üzerine Çelik, “Üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Henüz karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir mi diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. OVP'nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşmiş, emeklilerin alacağı zam yüzde 24,73 olarak hesaplanmıştı.

Ancak zamların emeklinin aldığı aylığı değil kök aylığa yapılması nedeniyle milyonlarca emekli zam alamadı.

Örneğin kök aylığı 8 bin lira olan bir emeklinin yüzde 24,73 zamla aylığı bin 978 lira artışla 9 bin 978 lira oldu. Maaşı 10 bin liraya tamamlandı. Zaten daha Ocak ayından beri 10 bin lira aldığından maaşında herhangi bir artış olmadı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler emekli maaş zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin