Emekli maaşına refah payı gelecek mi? 2024 Temmuz SSK, BAĞ-KUR emekli zammı son durum!

Milyonlarca emekli vatandaş, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon rakamlarını beklemeye başladı. Emekli maaşına en son 2024 Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli maaşı 7.500 liradan 10 bin liraya yükselmişti. Şimdi gözler yılın ikinci zammına çevrildi. Peki, Emekli maaşına refah payı gelecek mi? 2024 Temmuz SSK, BAĞ-KUR emekli maaş son durum...

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşına refah payı gelecek mi? 2024 Temmuz SSK, BAĞ-KUR emekli zammı son durum!

TÜİK, 3 Temmuz'da Haziran ayı ve 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklayacak. 2024'ün ikinci yarısı için memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanacak.5 aylık enflasyon açıklandı ve emekli yüzde 22.72 zam oranını şimdiden hak etti. Kesin rakamlar 6 aylık enflasyon verisi açıklandığında belli olacak. Öte yandan emekliye refah payı gelip gelmeyeceği de merak ediliyor. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Peki, Emekli maaşına refah payı gelecek mi? 2024 Temmuz SSK, BAĞ-KUR emekli zammı son durum...

EMEKLİ MAAŞINA REFAH PAYI GELECEK Mİ?

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusuna "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." açıklamasında bulundu.

Emekli maaşına refah payı gelecek mi? 2024 Temmuz SSK, BAĞ-KUR emekli zammı son durum!

Refah payı, çalışanların enflasyon oranında zam almalarına rağmen olası kur ve fiyat dalgalarından korunmak ve mağdur olmamak için uygulanan ödemedir.

2024 TEMMUZ SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI SON DURUM

Emekli ve memur maaşların yılda iki defa 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılıyor. En son 2024 Ocak-Mayıs dönemi için enflasyon yüzde 22,72 oldu. Geriye ise sadece tek bir veri kaldı. 3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu ile beraber, SSK, BAĞ-KUR emekli maaş zammı netleşecek.

TÜİK, 6 aylık enflasyon verilerini 3 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Böylece, Ocak-Haziran dönemi için 6 aylık enflasyon farkı belli olacak. Bu farkla birlikte memur ve emekli maaşlarına Temmuz'da ne kadar zam yapılacağı netlik kazanacak.

 

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 43,64 iken, bu anket döneminde yüzde 43,52 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 33,21 iken, bu anket döneminde yüzde 31,79 olarak açıklandı. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 21,33 ve yüzde 20,33 olarak gerçekleşti.

Ocak ayında yüzde 6,7, şubatta yüzde 4, 53, mart ayında yüzde 3,16, nisan ayında yüzde 3,18 ve mayıs ayında yüzde 3,37 olmak üzere, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 22.72 oranında gerçekleşmişti. 6 aylık enflasyonun ise yüzde 25-26 civarında olması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin