Emekli kart nedir, neler içeriyor? Emekli kart nasıl alınır, ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılının emekliler yılı olacağını söylemişti. Milyonlarca SSK, BAĞ-KUR emeklisi enflasyon rakamlarının belli olmasıyla Temmuz'da maaşlarına ne kadar zam yapılacağını beklerken, diğer yandan da emekli kart üzerinde araştırmalara başladı. Emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olanlara elektrik, doğalgaz ve gıda yardımını içeren Emekli Kartı verilmesi gündemde. Peki, Emekli kart nedir, neler içeriyor? Emekli kart nasıl alınır, ne zaman çıkacak?

Google Haberlere Abone ol
Emekli kart nedir, neler içeriyor? Emekli kart nasıl alınır, ne zaman çıkacak?

En düşük emekli aylığı alanların öncelikli olduğu emekli kart uygulaması için bekleyiş sürüyor. AK Parti seçim çalışmalarını kapsayan toplantılarda emeklilerin ekonomik durumu ve hayat pahalılığı konuları üzerinde durmuştu. En son, SSK, BAĞ-KUR, Emekli sandığı emekli zammı için Temmuz ayı beklenirken, refah payının gündemde olmadığı açıklanmıştı. Emekli maaş zammı yaklaşırken, elektrik, doğal gaz ve gıda desteği için verilmesi beklenen Emekli kart tekrar gündeme geldi. Peki, Emekli kart nedir, neler içeriyor? Emekli kart nasıl alınır, ne zaman çıkacak?

EMEKLİ KART NEDİR? NELERİ İÇERİYOR?

Hükümetin, özellikle en düşük emekli maaşı alanlar için (10 bin TL ve altında aylık alan emekliler) üzerinde çalıştığı, ekonomik destekleri içeren bir kart olarak düşünülebilir. Bu karta elektrik, doğal gaz ve gıda harcamalarında kullanılması için Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca bir miktar para yüklenecek.

EMEKLİ KART NASIL ALINIR?

Emekli kartının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından aylıkları 10 bin TL ve altında kalan vatandaşlara verilmesi bekleniyor. Emekli destek projesi kapsamında hayata geçirileceği düşünülüyor.

Bir tür sosyal yardım kartı olan emekli kart, SGK'dan aylık alan emeklilere verilecek. Bu kart sayesinde emeklilerin çeşitli indirimlerden ve avantajlardan faydalanması bekleniyor.

EMEKLİ KART ŞARTLARI NELER?

Söz konusu kartın, emekli aylığı 10 bin TL ve altında olanlara verilmesi beklenirken, eve giren başka bir geliri olmayan emeklilerin de destekten faydalanacağı düşünülüyor.
Bilindiği üzere halihazırda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 130-260 TL arasında elektrik ve yıllık olarak 1.500-3.500 TL arasında doğal gaz desteği yapılıyor.

EMEKLİ KART NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekli kartın ne zaman verileceği ile ilgili herhangi bir resmi duyuru henüz yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda aktaracağız... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi veya yetkili kurumların duyuruları bu konuda güncel bilgiler sağlayabilir.

 

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2024 NE KADAR OLACAK?

TÜİK, 4 aylık enflasyon verisini açıkladı. Buna göre nisan itibarıyla işçi emeklisinin maaş zammı yüzde 18,70 oldu. Fakat Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon oranı da açıklandıktan ve 6 aylık enflasyon verisi belli olduktan sonra, emekli maaş zammı kesinleşecek. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin