Elinizi Çabuk Tutun 3500 Lira Olacak! Gram Altın Ons Altın İçin Uzman İsim Hem Rakam Hem De Tarih Verdi

Altın her dönem kazandıran yatırım araçlarından biri. Son bir kaç gündür yeniden alım fırsatı verdi ve uzmanlardan bununla ilgili değerlendirmeler gelirken Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altını olan ve altın almak isteyenlere güzel haberi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Elinizi Çabuk Tutun 3500 Lira Olacak! Gram Altın Ons Altın İçin Uzman İsim Hem Rakam Hem De Tarih Verdi

Altın fiyatları ne olacak? Uzman isimlerden konuyla ilgili değerlendirmeler gelirken yıl sonu rakamlarıyla ilgili çok farklı beklentiler var...

Para piyasaları ve Merkez Bankası'nın hamleleriyle ilgili önemli bir değerlendirme geldi.

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, döviz ve altın satışı için swap ihalelerinin çok fazla talep göreceği kanaatinde olmadığını söyledi.

Yıldırımtürk, “Bu,  daha önce, altın talebinin çok fazla olduğu bir dönemde yapılsaydı talebi karşılayabilirdi ama şu anda müdahaleyle veya swapla çok fazla talep göreceği kanaatinde değilim. Altına ithalat kotası getirilmesiyle birlikte yurtdışına göre hep daha yüksek seviyeden işlem görüyordu. Şimdi o farkın biraz daha azalması söz konusu. Dolayısıyla. Bunun çok fazla bir etkisi olacağı kanaatinde değilim. Ancak Londra metal borsasına göre ons altında 10 dolar farkla piyasaya vermeye çalışırsa belki olabilir. Ama geldiğimiz noktada artık altın tasarruf tarafı biraz daha doyuma ulaşmış gibi görünüyor. Talep zaten düşük” görüşünü dile getirdi.  Tasarrufların biraz daha azalmaya başladığını veya aylık tasarrufu olanların bir kısmının da faizi tercih edip mevduata gittiğini söyleyen Yıldırımtürk, “Böyle bir zamanda talep tarafı zayıflarken arz tarafının biraz daha arttığını görüyoruz” dedi.

 

Ekononim.com'daki habere göre Yıldırımtürk, altınla ilgili çok dikkat çeken bir tahminde bulundu ve rakam verdi.

Yıl sonu rakamını 3500 lira olarak açıklayan uzman isim şöyle konuştu:

Özellikle Amerikan seçimlerine odaklanmış durumda. Çünkü eğer Trump gelirse ticaret savaşları biraz daha artacak gibi görünüyor ve bu nedenle de altın fiyatları bundan destek alacak. Diğer taraftan Amerika'dan gelen son ekonomik veriler ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları her halükârda eylülde faiz indirimlerinin başlanacağı anlamına da geliyor. Her ne kadar faiz indirimi fiyatlanmış olsa bile gerçekleşmeler sırasında bir miktar daha altın buradan destek alabilir. Tabii jeopolitik gerginlikler artıyor. Diğer taraftan emtia fiyatları biraz geriledi. Bu durum altında kısa süreli bir geri çekilmeye neden olmuştu.

Gümüş ve platin paladyum bundan daha fazla etkilendi. Şimdi bir miktar yön tekrar yukarı dönmeye başladı. Benim tahminim ons altının 2.400 doların altında çok fazla kalamayacak. Yeni bir trend başladı. Bu da kısa vadede 2.400- 2.600 dolara işaret ediyor. Sene sonu itibariyle benim beklentim 2.700 dolar. Ama, büyük Amerikan yatırım bankalarının analistleri 3.000 dolar olacağını öngörüyorlar.  Bunun iç piyasaya yansımaları çok fazla değişmedi. Dolar/TL’deki seyirle beraber ilk etapta 2.675 TL seviyelerini görmüştük. Buradan 2.600 TL’ye çekilmişti. Benim beklentim ilk etapta önümüzdeki aylar itibariyle 2.750 TL’yi görebiliriz. Ekimde 3.000 TL, sene sonunda 3.500 TL seviyelerini görmemiz çok şaşırtıcı olmayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin