Elektriğe çok büyük zam gelecek. TCMB eski başekonomisti tarih vererek açıkladı: Elektiriğe ciddi zam kapıda

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara flaş bir açıklama yaptı. Tarih verip grafik paylaşan Kara, elektrik fiyatlarına ciddi oranda zam yapılacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Elektriğe çok büyük zam gelecek. TCMB eski başekonomisti tarih vererek açıkladı: Elektiriğe ciddi zam kapıda

Nisan ayı enflasyonunun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasının ardından  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara kötü haberi verdi. Kara tarih vererek elektrik fiyatlarına ciddi oranda artış yapılacağını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatı endeksindeki (TÜFE) değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

TÜİK verilerinde yıllık enflasyonda nisanda 17 ayın zirvesi görüldü.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında TCMB eski başekonomisti Hakan Kara önemli bir açıklama yaptı. Elektrik fiyatları ile ilgili tahminini söyleyen Kara, ciddi bir zam beklediğini duyurdu. 

Verilerin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kara, bir grafik yayınlayarak elektrik fiyatlarında ciddi bir artış olacağını, bunun yansımasının da temmuz veya ağustos ayında görüleceğini ifade etti. İşte Kara'nın yaptığı paylaşım:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin