Dolarda 4 ay sonra işler değişecek. Kâbus başlayacak!

Dolar, euro ve sterlinde son fiyatlar araştırılıyor. Dolar yaklaşık bir aydır 32 lira seviyelerinde işlem görüyor. Ünlü ekonomist dolarda 4 ay sonra işlerin değişeceği söyleyip uyardı: "Eylül’ün ikinci haftası veya üçüncü haftası dolar TL’de bir kabusla karşı karşıya gelebiliriz" İşte 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü dolar, euro, sterlin ve güncel döviz kurları..

Google Haberlere Abone ol
Dolarda 4 ay sonra işler değişecek. Kâbus başlayacak!

Dolar kurunda bu hafta hareketlilik yaşanmadı. Merkez Bankası'nın döviz alımı doları 32 lira seviyelerinde tutuyor, 

Ekonomist isim dolarda eylül ayında işlerin değişebileceğini belirtti. Bu hafta ABD doları yüzde 0,01 değer kaybederek 32,2280 liraya, Euro yüzde 0,13 azalışla 34,9600 liraya geriledi.

DOLARDA İŞLER DEĞİŞECEK


"Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında kurda cicim ayları. Raporlar geliyor yıl sonu dolar 38 olur 40 olur… Niye bu 3 ay, cicim ayları? Türkiye’ye yüklü sıcak para girişi oluyor” diyen Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolarda kabusun başlayacağı açıklayarak sözlerine devam etti;

"Sermaye girişi oluyor. Beraberinde bir tehlikeyi de getiriyor. Enflasyon düşmese kur yukarı çıkar ve yabancının faizi kazancı düşer. Böyle olunca yabancı gider. Hem ekonomiyi büyütelim hem enflasyonu düşürelim kuru kontrol etmek olmuyor. Merkez Bankasının bir planı var.

Eylül’ün ikinci haftası veya üçüncü haftası dolar TL’de bir kabusla karşı karşıya gelebiliriz. Bunun nedeni ise enflasyon olacak. 9. ayda işler değişebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyümeden vazgeçmeyecektir. Dolayısıyla bu faiz inecek. Faiz indirdiği zaman üretim artacak, İthalat artacak ithalat arttığında kur yukarı gidecek. Kur yuları gittiğinde dışa bağlı maliyetlerden dolayı enflasyon yukarı gitmeyecek mi? Faizi indirdiğin zaman tüketim yukarı gidecek. Talep arttığı için oda enflasyonu artıracak. Yabancı bakacak kur, enflasyon yukarı çıkıyor. Dolarını alıp TL’yi verip kaçmaya başlayacak. Sıcak paranın girerken tatlı çıkarken acı bir tarafı var. Eylül’de Ekim’de bu kurda hortlama görürüz. Rezerv güçlü olursa kur yavaş artar. Olmazsa kabus başlar…" ifadelerini kullandı.

Dolarda 4 ay sonra işler değişecek. Kâbus başlayacak!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin