Dolar sert yükseldi. ABD Başkanı Biden'in ve MB'nin faiz kararı öncesi doların yükselişi sürüyor. 22 Temmuz Pazartesi dolar ne kadar euro ne kadar?

Dolar, euro ve Sterlin'de son fiyatlar araştırılıyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ve TCMB'nin faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar ve euro yükselişle başladı. 22 Temmuz Pazartesi günü dolar ve euro kadar kadar?

Google Haberlere Abone ol
Dolar sert yükseldi. ABD Başkanı Biden'in ve MB'nin faiz kararı öncesi doların yükselişi sürüyor. 22 Temmuz Pazartesi dolar ne kadar euro ne kadar?

Dolar, euro ve Sterlin'de son fiyatlar araştırılıyor. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi ve TCMB'nin faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru yüzde 0,87 yükselişle 33,0744 TL'den başlarken, Euro/TL ise 36,0421 TL'den başladı.

İstanbul serbest piyasada 33,0437 liradan alınan dolar, 33,0744 liradan satılıyor. 35,9749 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 36,0421 lira olarak belirlendi. 42,7486 liradan alınan Sterlin ise 
42,8181 liradan satılıyor. 

Cuma günü doların satış fiyatı 33,0580 lira, euronun satış fiyatı ise 36,0230 lira olmuştu.

GÖZLER MB'NİN YARIN AÇIKLAYACAĞI FAİZ KARARINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yarın saat 14:00'da faiz kararını açıklayacak. Toplantı TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın yurtdışında katılacağı toplantılar nedeniyle 23 Temmuz salı gününe çekilmişti. TCMB'nin politika faizini bu ay yüzde 50'de sabit bırakması bekleniyor. TCMB, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar sıkı para politikasının süreceğini açıkladı.

Haziran ayında düşüşe geçen enflasyonun ardından piyasalarda faiz indirimi dillendirilmeye başlanmış. TCMB Başkanı Fatih Karahan ise "Tek veri üzerinden çıkarım yapılamaz" açıklamasıyla sıkı para politikasının bir süre daha korunacağı mesajını vermişti. 

Bugün Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak. Piyasanın faiz ve enflasyon beklentilerinde iyileşmelerin devam etmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin