Dolar için kritik gün! Gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Dolar, faiz kararı öncesi güne nasıl başladı? İşte 27 Haziran dolar ve euro fiyatları

Dolar, euro ve Sterlin'de son fiyatlar araştırılıyor. Dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi güne yatay seyirle başladı.  İstanbul serbest piyasada dolar 32,8330 liradan, euro 35,1190 liradan güne başladı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar için kritik gün! Gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Dolar, faiz kararı öncesi güne nasıl başladı? İşte 27 Haziran dolar ve euro fiyatları

9 günlük tatilin ardından ateşi çıkan dolar geriledi. Dün güne yükselişle başlayan dolar 33 lira seviyesinde işlem görüyordu. Dün yüzde  TL karşısında 0,3 değer kaybeden dolar,  İstanbul serbest piyasada  32,8330 liradan işlem görüyor. 

Serbest piyasada 32,8310 liradan alınan dolar, 32,8330 liradan satılıyor. 35,1170 liradan alınan euro'nun satış fiyatı ise 35,1190 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 32,8800 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1240 lira olmuştu.

 

Küresel piyasalarda, ABD'de bugün açıklanacak büyüme verileri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranmaya devam ederken, bugün ülkede açıklanacak Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) ekonomik aktivitenin durumuna dair sinyal vermesi bekleniyor.

Analistler, hafta boyunca Fed yetkililerinin "temkinli" sözle yönlendirmelerine devam ettiğini anımsatarak, büyüme verisinin ardından yarın açıklanacak olan Fed'in enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin de yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

ABD'deki büyüme verileri öncesinde para piyasalarında, Fed'in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 68, kasımda yüzde 97 ile fiyatlanıyor. Olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralık toplantısında ikinci kez faiz indirme ihtimali ise yüzde 73 ile fiyatlamalardaki yerini koruyor.

Bugün bugün yurt içinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra ekonomik güven endeksi ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107 seviyelerinin direnç konumu olarak öne çıktığını bildirdi.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin