Doğuş Otomotiv'in verileri belli oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören şirket 100 milyon dolara yakın kar açıkladı

Doğuş Otomotiv, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, şirketin ilk çeyrekte net karı yıllık yüzde 48 düşüşle 2,98 milyar lira olarak gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Doğuş Otomotiv'in verileri belli oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören şirket 100 milyon dolara yakın kar açıkladı

Doğuş Otomotiv'in çeyrek net karı yıllık yüzde 48 düşüşle 2,98 milyar lira oldu.

Satışlar yıllık yüzde 1,8 artışla 34,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Doğuş Otomotiv'in FAVÖK'ü 4.420.670.000 TL oldu. Şirketin özkaynakları ise 2023 yılına göre yüzde 9 arttı ve  51.829.607.000 TL olarak gerçekleşti.

ŞİRKET HAKKINDA

Doğuş Otomotiv, 1994 yılında Türkiye'de kurulan ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren önde gelen şirketlerden biridir. Volkswagen Grubu markalarının yanı sıra Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini ve Porsche gibi prestijli otomobil markalarının Türkiye distribütörüdür. Şirket, satış, satış sonrası hizmetler, yedek parça ve ikinci el araç satışı gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır.

Doğuş Otomotiv, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ve kaliteli hizmet anlayışı ile sektörde önemli bir konuma sahiptir. Ayrıca çevre dostu projelere ve sürdürülebilirlik çalışmalarına da önem vermektedir. Şirketin genel merkezi İstanbul'da bulunmaktadır.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler otomotiv doğuş kar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin