Dev Bankanın Genel Müdürü 'Dolar'daki Büyük Riski Açıkladı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran 2025 Yılı İçin Uyardı

Dolar 33 lira bandında hareket ederken bugün bir miktar gerileme yaşadı... Dolar kuruyla ilgili hem Merkez Bankası hem de bazı ekonomistler yıl sonu rakamının ne kadar olacağı tahmininde bulunurken Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran dolardaki asıl büyük riski açıkladı: 39 liranın altında kalma ihtimalidir...

Google Haberlere Abone ol
Dev Bankanın Genel Müdürü 'Dolar'daki Büyük Riski Açıkladı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran 2025 Yılı İçin Uyardı

Ekonomim.com'dan Vahap Munyar, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ayan ile yaptığı sohbeti köşesine taşıdı ve Aran'ın önemli açıklamalarına değindi.

Aran, doların yıl sonunda ne kadar olacağını ve faiz indiriminin ne zaman başlayacağını açıkladı, 2025 yılı için ise uyarıda bulundu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran "seçim sonrasında doların 42 liranın üzerine çıkma ihtimali yok mu?" sorusuna "Bana kalırsa dolar kurunun 42 liranın üzerine çıkma ihtimalinden daha büyük risk, 39 liranın altında kalma ihtimalidir. Ben yılı 39-42 lira bandında tamamlayacağımızı düşünüyorum." cevabını verdi.

"Yabancı yatırımcı ne zaman gelir?" sorusuna cevap ise "Merkez Bankası, brüt rezervini 200 milyar dolara çıkarana kadar alım yapmak zorunda olacak. Piyasada kuru baskılayan değil, tersine kurun düşmemesi için rezerv artıran bir Merkez Bankası göreceğiz." oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRECEK

Merkez Bankası'nın faizleri indireceği tarihi de açıklayan Hakan Aran, "Enflasyonun yılı yüzde 42 ile tamamlayacağını düşünürsek politika faizinin Ekim, Kasım, Aralık ayı toplantılarının birinde tek seferde veya parça parça 50’den 45’e indirileceğini tahmin ediyorum." ifadesini kullanırken vatandaşlara ise kötü haberi verdi ve uyarıda bulundu:

2025 yıl boyunca rahatlama bekleyen, “Nasıl olsa biraz hafifler, ben de paraya erişirim” diye düşünenler, nefesini 2025 sonuna kadar tutamayanlar da muhtemelen çok zorluk yaşayacaklar.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin