Canlı yayında 'Nas' tartışması... Mehmet Şimşek fıkrası kıvılcımı alevlendirdi

tv100'ün ilgiyle takip edilen programlarından Kübra Par ile Farklı Açılar'da Nas tartışması yaşandı. Tartışmayı Ayhan Bilgen'in Mehmet Şimşek fıkrası başlattı. Ardından İYİ Partili Hakan Şeref Olgun'un sözleri tartışmayı alevlendirdi. Sonrasında ise Nas tartışmasına Hasan Öztürk'ün sözleri ile nokta konuldu. Akabinde ise Olgun yayından ayrıldı. İşte canlı yayında yaşanan o tartışma...

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında 'Nas' tartışması... Mehmet Şimşek fıkrası kıvılcımı alevlendirdi

tv100'ün ilgiyle takip edilen programlarından Kübra Par ile Farklı Açılar'da gündem masaya yatırıldı. Programda ateşli tartışmalara sahne oldu.

Programa; Millet Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Av. Rezan Epözdemir konuk oldu. Programa Nas tartışması damga vurdu.


"PANSUMAN TEDBİRLERLE ÇÖZEBİLECEK AŞAMAYI ÇOKTAN GEÇTİK"

Ayhan Bilgen ekonomide yaşananlarla ilgili, "Bir seferberlik havasında çok ciddi bir ekonomi politikasına ihtiyacımız var. Bu konuyu pansuman tedbirlerle çözebilecek aşamayı çoktan geçtik. Üretime dayalı, sosyal yardımları son derece sınırlandıran Mümkün olduğu kadar üretim bandını genişleten, herkesin üretime katılabileceği bir formüle odaklı yeni bir strateji geliştirmek zorundayız." dedi, yoksa diğer alınan tedbirlerin bir faydasının olmayacağını söyledi.

"EKONOMİ ÜZERİNDEN MİZAH GELİŞTİ"

Bilgen, "Mehmet Şimşek'in uygulamaları Türkiye'de ekonomi üzerinden mizahın gelişmesine sebebiyet verdi. Kendisinin alanı zaten para politikası. Ben sorunun para politikası ile çözüleceğini düşünmediğim için esastan itirazımı ortaya koyuyorum." ifadelerini kullandı.

FIKRA ANLATTI

Bilgen canlı yayında Mehmet Şimşek fıkrası anlattı:

Bir esnaf lokantasına böyle zayıf cılız birisi gitmiş. Orada bir de mahallenin pehlivanı oturuyormuş. O zayıf kişi çorba siparişi vermiş. Demiş ki, 'şu pehlivanın önündeki sıkılmış limonu bana getirin', tabi garson şaşırmış. Garson, 'Ya demiş o mahallenin pehlivanı onun sıktığı limonu siz daha ne kadar sıkacaksınız ki?'. 'Yok' demiş, 'siz getirin ben sıkarım'. Ve limonu gerçekten sıkmış. Pehlivan şaşırmış, dönmüş demiş ki 'yiğidim söyle senin adın ne?' O da "Mehmet Şimşek" demiş.

 

YÜZDE 1'LİK KISIMDAN KAYNAK AKTARIRSAK BU AKOSTAN BİRLİKTE ÇIKARIZ

Bilgen sözlerine şöyle devam etti:

Mehmet Şimşek'in daha fazla dar gelirliyi, orta gelirliyi limon gibi sıkma politikası ile varacağımız bir yer yok. Bu artık güvenlik ve toplumsal barış meselesi. En üst gelir grubundan, Fransa'da olduğu gibi yüzde 1'lik kısımdan kaynak aktarırsak bu kaostan birlikte çıkarız.

O PEHLİVAN KİM?

Rezan Epözdemir, 'Limanı sıkan o pehlivan kim?" diye sordu ve fıkra sonrası Nas tartışması başladı.

"ÖZÜR DİLEYEN OLDU MU?"

Hakan Şeref Olgun, "Limonu sıkan pehlivan her zaman değişiyor. Bu ülkede bir Maliye Bakanı vardı, Nureddin Nebati. Bu Maliye Bakanı iken faizsiz bir sayfa açacaktık. Sayın Cumhurbaşkanımız da Nas ortadayken nasıl faiz istersiniz? diyordu. Şu anda başka bir Maliye Bakanı var. Cumhurbaşkanı aynı Cumhurbaşkanı, faizler almış başını gidiyor. Hiç, "Benim dün söylediğim yanlış olmuş kusura bakmayın" diyen yok. Bizim oradan bir söz vardır; iflas eden tüccar eski defterleri karıştırırmış. Bizim iktidar da eski defterleri karıştırıyor. Ama adını değiştiriyor. Allah'ın bir günü bir Allah'ın insanı Türk milletinden özür diledi mi? Ben faiz NAS'a göre haramdır dedim, ama şu an aksini yapıyorum diyen oldu mu?" diye sordu.

"KİMSE MİLLETİ SALAK YERİNE KOYAMAZ"

Sinan Burhan ise, "Hayı hayır" diyerek itiraz etti, "O cümle doğru değil Hakan bey. Lütfen onu düzeltin kimse milleti salak yerine koymaz. Bunu hiçbir siyasetçi yapmaz. Bunu hiçbir siyasetçi yapmaz." dedi.

TARTIŞMA ALEVLENDİ...

Olgun, Hasan Öztürk'e "siz cevaplayın" dedi. Öztürk, "2 dakika sabredin konuşacağım. Ama siz sabırsızsınız." ifadelerini kullandı. Olgun, Öztürk'ten işin özüne gelmesini istedi.

İŞSİZLİĞİ DÜŞÜRMEK İÇİN YAPILDI...

Öztürk, "O günkü politika da doğru, bugünkü politika da doğru. Çünkü biz yıllarca enflasyonla yaşadık ama işsizlikle mücadele etme konusunda faizleri düşürüp devletin bankaları ile reel sektör desteklendi. Küçük esnaf bile diyemez ki; biz o dönem kredi almadık, işlerimizi büyütmedik. Herkes kredi çekti. İstihdama dönük bir projeydi o. Kovid sonrasındaki dönemde Türkiye'de işsizlik düştü. Bu faizler düşürülüp devlet bankalarının fonlaması ile oldu. Bedeli ağır oldu. Enflasyon yükseldi ama işsizlik artmadı. İşsizlikle mücadelede Mehmet Şimşek daha çok sıkacak ama müsaade edilmiyor. O gün kredilerin muslukları açılmasaydı, bankalardan fonlanmamış olsaydı reel sektör şu anda işsizlik almış başını gitmişti. Türkiye bambaşka bir iklimdeydi. Üretim durmadı, büyüme durmadı. O kadar." dedi.

O ŞEHVET SİZİ SARHOŞ ETTİ...

Olgun ise, "Peki Nas Suresi değişti mi?" diye sordu.

Öztürk, "Siz karıştırıyorsunuz. Nas Suresi'nde faiz ile ilgili bir ayet yok. "Kul euzü birabbil nas" diye başlar. O başka bir şey anlatır. Siz baya yorulmuşsunuz, yorgunluğunuza veriyorum. Ya da sözün şehvetine kapıldınız, o şehvet sizi sarhoş etti." yanıtını verdi.

Olgun, "Polemik yapıyorsunuz" diyerek yayından ayrıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin