Bakan Şimşek: Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörden gelen talep üzerine, bahşiş gelirleri ile motokurye faaliyetlerinin vergilendirme usulünde değişikliği de vergi paketi hazırlıklarına dahil ederken, bu alanlarda yeni vergi ihdas edilmeyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Şimşek, "Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz" paylaşımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Motokuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, hazırlıkları yürütülen pakette, vergilendirmede kolaylık isteyen sektörlerin talepleri de değerlendiriliyor.

Bu kapsamda, ilgili sektörlerin başvurusu üzerine, bahşiş gelirleri ve motokurye faaliyetlerinden elde edilen gelirlere yeni vergi ihdas edilmeden, bu alanlardaki vergilendirme usulünün kolaylaştırılması için çalışma yapıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından (X) açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Motokurye gelirlerine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz.

Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz.

Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin