Bakan Şimşek açıkladı: Yeni yöntemler geliyor

Türkiye'de ekonominin temel tartışma konularından biri olan vergiye ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek açıkladı: Yeni yöntemler geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında sahte fatura kullanımını engellemek amacıyla 4 bin 500 büyük mükellefe ilişkin incelemelerini derinleştirdi. İlk aşamada 3 milyar liralık sahte fatura tespit edilirken bu mükellefler sahte fatura kullanımıyla ilgili izaha davet edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA Ekonomi Finans'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı alıntılayan Bakan Şimşek, "Yapay zekanın da desteğiyle sahte faturayla vergi kaçakçılığı yapanların tespitinde ve cezalandırılmasında daha etkili yöntemleri devreye alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, vergide adaleti sağlamak için yapay zekanın da desteğiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Şimşek, "Vergide adaleti sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yapay zekanın da desteğiyle sahte faturayla vergi kaçakçılığı yapanların tespitinde ve cezalandırılmasında daha etkili yöntemleri devreye alıyoruz" dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin