ASELSAN bu yıl ne kadar kar elde etti? 2024'ün ilk çeyreğinde 1 milyar 403 milyon lira kâr açıklandı

ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret, 2024 yılının ilk çeyreğinde 1 milyar 403 milyon lira kâr elde etti. Şirketin özkaynakları ise bu dönemde yüzde 1 oranında arttı.

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN bu yıl ne kadar kar elde etti? 2024'ün ilk çeyreğinde 1 milyar 403 milyon lira kâr açıklandı

ASELSAN'ın ilk çeyrek net kârı 1,4 milyar lira oldu. Şirketin önceki çeyrek verisi 963,6 milyon lira zarar olarak kaydedilmişti.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) paylaşılan ilk çeyrek bilanço verilerine göre satışlar yüzde 4,9 artışla 15,1 milyar lira oldu.

Mali tablolarında enflasyon düzeltmesi uygulayan şirket, geçen sene 3 aylıkta 2,27 milyar TL olarak açıkladığı net kârını, geriye dönük, 963.6 milyon TL net zarar olarak düzeltti.

Şirketin hasılatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarken esas faaliyet kârı yüzde 11 arttı.

Şirketin özkaynakları çeyreklik dönemde yüzde 1 arttı.

ASELSAN, Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden biridir ve 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elektronik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur.

Gelişmiş teknolojiye dayalı çözümler sunan ASELSAN, savunma elektronik sistemleri, haberleşme, radar ve elektro-optik gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Yerli ve milli üretim anlayışıyla çalışan şirket, uluslararası pazarda da önemli bir konuma sahiptir.
 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler aselsan kar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin