Aile Hekimi raporu ücretli mi olacak? Aile Hekimliği sağlık raporu ücreti ne kadar, kaç TL?

Aile Hekimliği'nden alınan raporlarda yeni düzenlemeye gidildi. Meclis'e sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifi ile beraber, sağlık raporu ve ehliyet raporunu verme yetkisi olan aile hekimleri için raporlar ücretli olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, konuya ilişkin detayları açıkladı. Peki, Aile Hekimi raporu ücretli mi olacak? Aile Hekimliği sağlık raporu ücreti ne kadar, kaç TL?

Google Haberlere Abone ol
Aile Hekimi raporu ücretli mi olacak? Aile Hekimliği sağlık raporu ücreti ne kadar, kaç TL?

Sağlık raporu başta olmak üzere; Aile Hekimliği'nden alınan ehliyet raporu, askerlik muayene raporu, işe giriş için sağlık raporu, spor yapabilir raporu ve portör muayenesi gibi birçok raporun ücretli olacağı öğrenildi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığı’na sunduklarını duyurdu. Peki, Aile Hekimi raporu ücretli mi olacak? Aile Hekimliği sağlık raporu ücreti ne kadar, kaç TL?

AİLE HEKİMİ RAPORU ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklif ile beraber, aile hekimliği hizmetlerine ilişkin değişiklikler yapılacak. Teklife göre, aile hekimliği hizmetleri, yabancılara sunulan hizmetler, mesai saatleri dışında verilen geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ve özel amaçlı raporlardan bakanlıkça belirlenenler hariç olmak üzere ücretsiz olmaya devam edecek. Böylece temel sağlık hizmetleri vatandaşlar için ücretsiz kalacak, ancak belirli özel hizmetlerde ücretlendirme yapılabilecek.

Aile Hekimi raporu ücretli mi olacak? Aile Hekimliği sağlık raporu ücreti ne kadar, kaç TL?

Ak Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, aile hekimlerine verilen raporların ücretlendirilmesiyle ilgili düzenleme getireceklerini açıkladı. Usta, şunları kaydetti:

"Sağlık hizmetlerine erişimi artırmak amacıyla aile hekimliği birimlerinin işlevselliğini genişletiyoruz. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetlerinin aile hekimliği birimlerinde sunulmasını sağlayarak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha ekonomik şekilde yararlanmalarını hedefliyoruz. Ayrıca, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğu azaltmayı amaçlıyoruz. Aile hekimlerine verilen raporların ücretlendirilmesiyle ilgili düzenlemeyi getiriyoruz. İkinci ve üçüncü sağlık basamaklarına katkı payı getiriyoruz."

AİLE HEKİMLİĞİ SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Teklife göre ayrıca, aile hekimleri, mesai saatleri dışında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını ücret karşılığında gerçekleştirebilecek. Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için katılım payı 20 liraya çıkarılacak. SGK, sağlık hizmetlerindeki katılım payını, birinci basamak sağlık hizmeti sunucularından sevk edilenler için yarısına kadar azaltmaya yetkili olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin