Aile Destek Programı ödemesi bitti mi Temmuz 2024? Aile Destek Yardımı ödemesi bu ay yatacak mı, ne zaman bitiyor?

Aile Destek Programı ödemesi bitti mi Temmuz 2024? Her ay düzenli olarak sosyal yardım paketi adı altında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler yapılıyor. En son Haziran ayında ödeme yapıldı. Yardımın süresi geçen sene Temmuz ayına kadar 1 yıl uzatılmıştı. Söz konusu ödemeler, ihtiyaç sahibi ailelere kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre yapılıyor. Peki, Aile Destek Yardımı ödemesi bu ay yatacak mı, ne zaman bitiyor?

Google Haberlere Abone ol
Aile Destek Programı ödemesi bitti mi Temmuz 2024? Aile Destek Yardımı ödemesi bu ay yatacak mı, ne zaman bitiyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım paketi altında her ay düzenli olarak ödeme yapıyor. Aile Destek ödemesi, iki defa uzatılmıştı. En son geçen yıl 2024 Temmuz ayına kadar yardımların uzatılacağı açıklanmıştı. Temmuz ayına girmemizle birlikte, yardımdan faydalanan aileler, "Aile Destek Programı ödemesi bitti mi Temmuz 2024?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Aile Destek Yardımı ödemesi bu ay yatacak mı, ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ BİTTİ Mİ TEMMUZ 2024?

Aile Destek Programı kapsamında yapılan yardımın son ödemesi 2024 yılı Haziran içinde olup, bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilecek ve destek programı bitecek. Aile Destek Programı ödemeleri, 850-1250 TL arasında değişen tutarlarda 12 ay süreyle ödenecek.

Uzatma kararı olmazsa aile destek programı kapsamındaki bu ödemeler son kez Temmuz 2024'te yapılacak.

Aile Destek Programı ödemesi bitti mi Temmuz 2024? Aile Destek Yardımı ödemesi bu ay yatacak mı, ne zaman bitiyor?

AİLE DESTEK YARDIMI ÖDEMESİ BU AY YATACAK MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

Aile Destek yardımı ödemeleri, her ayın 15-31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Aile destek ödemesi, e-Devlet kapısı üzerinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" sayfasından, T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sorgulanabiliyor.

Ödemeler geçen ay bayram nedeniyle erken ödenmişti.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI

AİLE DESTEK PAKETİ KAÇ TL, NE KADAR?

  • 450 TL ve altı - 1.250 TL
  • 450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

 

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
    durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.
  • Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin