70 Yıllık Konserve Devi İflas Etti. İşte O Mahkeme Kararı

Konkordatolar iflasa dönüşmeye başladı. Konkordato, borçlu şirketlerin mali durumunu düzeltip iflastan kurtulmasını amaçlayan bir süreçken iflaslar baş gösterdi. 70 yıldır faaliyet gösteren Tamtad, ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas etti. Karar Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından resmen ilan edildi. Alacaklılar toplantısı, 18 Eylül 2024’te Tire İflas Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
70 Yıllık Konserve Devi İflas Etti. İşte O Mahkeme Kararı

Kapanan şirketlerin sayısı giderek artarken, ilk 7 ayda konkordatoya başvuran şirketlerin sayısı da şimdiden geçen yılı geride bıraktı.

Konkordato, borçlu şirketlerin mali durumunu düzeltip iflastan kurtulmasını amaçlayan bir süreç. Bu süreçten başarılı şekilde çıkamayan şirketler iflas ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, Temmuz ayında kapanan şirket sayısı geçen yıla kıyasla %39,8 artarken, kurulan şirket sayısındaki artış %4.2 seviyesinde kaldı. İlk 7 ayda kapanan şirket sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre %28,3 artarken, kurulan şirket sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre %14,5 azaldı. Borç ödeme sorunu yaşayan birçok şirket konkordato yoluna gitmeye başladı.

70 YILLIK FİRMA İFLAS ETTİ

70 yıllık Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı. Tamtad’ın iflası, 07 Aralık 2023 tarihinde Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından resmen ilan edildi. Şirketin Kürdüllü Mahallesi’ndeki tesislerinde başlayan iflas süreci, mahkeme kararıyla hız kazandı.

Ekonomim'de yer alan habere göre dövizdeki oynaklık ve Türk Lirası’nın sürekli değer kaybetmesiyle birlikte mali açıdan sıkışan Tamtad, finansal yükümlülüklerini yerine getiremez hale geldi ve çareyi iflas başvurusunda buldu.

İflas sürecinin kritik bir aşaması olan alacaklılar toplantısı, 18 Eylül 2024’te Tire İflas Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, alacakları kabul edilen ve reddedilen tüm alacaklılar katılabilecek. Alacaklıların, haklarını koruma ve sürecin gidişatını izleme açısından bu toplantıya katılımı büyük önem taşıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler konserve iflas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin