47 milyon dolarlık kripto para vurgunu. Manipülasyonu yapan banka CEO’su Shan Hanes 30 yıl hapis alabilir

Bir banka CEO’su, 47 milyon dolarlık kripto para vurgunuyla milyonlarca doları zimmetine geçirdi ve bu fonları 10 farklı havale ile bir kripto cüzdanına aktardı.

Google Haberlere Abone ol
47 milyon dolarlık kripto para vurgunu. Manipülasyonu yapan banka CEO’su Shan Hanes 30 yıl hapis alabilir

ABD’nin Kansas eyaletinde Heartland Tri-State Bank’in eski CEO’su Shan Hanes, 47 milyon dolarlık vurgun için kripto paraları kullanarak bankanın batmasına neden oldu.

investing.com'daki habere göre 52 yaşındaki Hanes, pozisyonunu kullanarak milyonlarca doları zimmetine geçirdi ve fonları 10 farklı havale ile bir kripto cüzdanına aktardı. Hanes, ABD Savcılığı tarafından “büyük manipülatör” olarak nitelendirildi ve 30 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Hanes, Mayıs 2023’ten Temmuz 2023’e kadar Heartland’in fonlarından toplam 47,1 milyon doları bir kripto cüzdanına gönderdi. Ardından bu fonlar, kimliği belirsiz üçüncü şahıslar tarafından kontrol edilen birden fazla kripto para cüzdanına dağıtılarak izi kaybettirilmeye çalışıldı.

ABD Savcısı Kate Brubacher, Hanes’in bankanın çökmesine neden olan bir yalancı ve usta bir manipülatör olduğunu belirtti. Hanes’in 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler kripto ceo vurgun
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin