3600 ek gösterge Torba Yasa son durum 2024! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Torba Kanun'da yer alması beklenen maddelerden biri olan 3600 ek gösterge için bekleyiş sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5 milyondan fazla kamu çalışanının merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin en kısa sürede gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Torba Yasa'nın Meclis gündeminde olan 31 maddesinin de onaylanmasının ardından, 3600 ek gösterge ile ilgili süreç de netleşecek. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Google Haberlere Abone ol
3600 ek gösterge Torba Yasa son durum 2024! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

3600 ek gösterge Torba Yasa son durum 2024 şeklinde aramalar, Torba Yasa maddelerinin gündeme gelmesiyle sıklaştı. Ek göstergenin şu anda Meclis'te görüşmesi devam eden 2. Torba Yasa'da yer alması bekleniyor. Öte yandan söz konusu yasada, BAĞ-KUR 7200 prim, 90 bin taşerona kadro, ev hanımlarına emeklilik, gibi maddelerin de görüşülmesi bekleniyor. 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 5 milyondan fazla memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilen son gelişmeleri sizler için derledik...

3600 EK GÖSTERGE TORBA YASA SON DURUM 2024!

Milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. En son, konuyla ilgili Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi. Işıkhan, "15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu. Söz konusu düzenleme için bekleyiş devam ediyor.

 

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

3600 ek gösterge düzenlemesinin Torba Yasa'nın kalan 31 maddesinin de TBMM'den geçmesiyle beraber hayata geçirileceği düşünülüyor. Fakat henüz Torba Kanun'un tüm maddelerinin ne zaman Meclis'ten geçip Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacağı bilinmiyor.

3600 EK GÖSTERGE ŞARTLARI NELER?

Yaklaşık olarak 5,3 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge, memurların unvan, maaş hesaplaması, görev ve hizmetlerinde oldukça önemli bir rol oynayacak. 3600 ek göstergenin şartlarına ilişkin detaylar henüz netlik kazanmadı.

2. TORBA YASA'DA NELER VAR?

  • 3600 ek gösterge
  • 90 bin taşeron işçiye kadro

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay geçtiğimiz günlerde, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." diye açıklama yaptı.

  • BAĞ-KUR 7200 prim günü

Işıkhan, 9000 prim gününün 7200 prim gününe düşürülmesi ile ilgili şunları aktarmıştı:

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Bunu biz prim gelirleriyle sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bunun dışında bir gelirimiz yok. Vatandaşlarımızı çalışma hayatında tutmaya çalışıyoruz. Bağ-Kur'ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7200 güne düşürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız."

3600 ek gösterge Torba Yasa son durum 2024! 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? - Resim : 2 

  • Ev hanımlarına emeklilik

Bakan Işıkhan ev hanımlarına emekliliğin sinyallerini şu sözlerle yakmıştı:

"Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak. Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Belli bir noktaya gelince Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin