2024 İBB yurt ücretleri aylık ne kadar oldu? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar neler?

İBB yurtlarında konaklayan öğrencilere üzücü haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin açıklamasına göre; yükseköğrenim öğrenci yurtlarına yüzde 50 zam yapıldı. 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak uygulamanın detayları merak konusu oldu. Peki, 2024 İBB yurt ücretleri aylık ne kadar oldu? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar neler?

Google Haberlere Abone ol
2024 İBB yurt ücretleri aylık ne kadar oldu? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar neler?

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullu öğrencilere yurt imkanı sağlıyor. Bu yurtlarda binlerce öğrenci kalıyor. İBB yurtları, toplam 10 yurtta 2 bin 800 öğrenci barındırıyor. Fakat öğrencilere kötü haber geldi. 1. Başkanvekili Nuri Aslan'ın başkanlığında, Saraçhane'deki belediye binasında İBB Meclisi'nin, Haziran ayı üçüncü birleşimi düzenlendi. Toplantıda, İBB yurtlarında barınma ücretlerine zam yapılması kararlaştırıldı. İBB öğrenci yurtlarına en son 13 Eylül 2023 tarihinde yüzde 36,84 oranında zam yapılmıştı. Peki, 2024 İBB yurt ücretleri aylık ne kadar oldu? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar neler? İşte İBB öğrenci yurtları ile ilgili merak edilenler...

2024 İBB YURT ÜCRETLERİ AYLIK NE KADAR OLDU?

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğünün 2024 yılı revize ücret tarifesi görüşülen Meclis'te, İBB öğrenci yurtlarına %50 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, yapılan zammın yurtlardaki hizmet kalitesini yükseltmek ve öğrencilere daha iyi bir yaşam koşulu sunmak amacıyla yapıldığını belirtildi. Diğer yandan İstanbul'da yaşayan ve yükseköğrenim gören öğrencilerin yaşam maliyetlerinin göz önünde bulundurularak böyle bir artış yapıldığının altı çizildi.

2024 İBB yurt ücretleri aylık ne kadar oldu? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, gerekli evraklar neler?

Toplantıda yükseköğrenim öğrenci yurtlarında aylık 1300 lira olan ücretin, yüzde 50 artışla 1950 liraya yükseltilmesi talep edildi. Teklif, Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
Söz konusu 2024 zamlı İBB yurt ücretleri, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. En son zam 13 Eylül 2023'te yüzde 36,84 oranında yapılmıştı. Yani 1 yıl sonra İBB yurt ücretlerine yeni bi zam yapılmış oldu.

İBB YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları online olarak https://yurt.ibb.istanbul internet sayfası üzerinden yapabilirsiniz. Bu sayfadan başvuru şartları, başvuru adımları ve kayıt takvimini görebilirsiniz.

İBB YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • T.C. vatandaşı olması.
  • Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.
  • Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içinde bulunması.
  • Ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması. (İstisnalar hariç)
  • Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması.
  • Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.
  • Kamu personeli olmaması.
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.
  • Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.

 

2023-2024 Akademik dönemi için İBB öğrenci yurtlarında konaklama ücreti, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olarak belirlenmişti. Bu yurtlarda kalan öğrenciler, ücretleri her ayın en geç beşinci günü mesai bitimine kadar kurum tarafından verilen banka hesaplarına yatırıyor. Banka dekontu ise Yurt Yönetimine teslim ediliyor. İBB yurtlarının açılış ve kapanış saatleri ise yurt komisyonu tarafından belirleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin