YKS TERCİH SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: YKS yerleştirme (tercih) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihleri iki gün daha uzatılmıştı. Üniversite tercihlerini 25 Temmuz-4 Ağustos 2024 tarihlerinde tamamlayan adaylar, yerleştirme sonuçları için ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılacak duyuruyu takip etmeye başladı. TYT, AYT ve YDT sınavından aldıkları puana göre tercih yapan öğrenciler, hangi üniversiteye yerleştiğini merak ediyor. Peki, YKS yerleştirme (tercih) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sonuc.osym.gov.tr YKS tercih sonuç sorgulama ekranı 2024...

Google Haberlere Abone ol
YKS TERCİH SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: YKS yerleştirme (tercih) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

3 milyon 120 bin 870 adayın başvurduğu 2024 YKS sınavının tercih işlemleri 25 Temmuz'da başladı, 4 Ağustos'ta sona erdi. Adaylar, geçen yılın üniversite taban puanları ve başarı sıralamasına göre tercihlerini yaptı. TYT, AYT ve YDT'den elde ettikleri puana göre tercihlerini tamamlayan adaylar, şimdi ÖSYM AİS sayfası üzerinden yerleştirme sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. 1 milyon 58 bin 345 üniversite kontenjanları için yapılan üniversite tercihlerinin ardından ÖSYM Başkanlığı'ndan YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin duyuru yapması bekleniyor. Adaylar, 2024 üniversite kayıtlarını 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapacak. Peki, YKS yerleştirme (tercih) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, sonuc.osym.gov.tr YKS tercih sonuç sorgulama ekranı 2024...

YKS TERCİH SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

25 Temmuz-4 Ağustos 2024 tarihlerinde alınan üniversite tercihlerinin ardından YKS yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden açıklanacak. Adaylar, 2024 YKS tercih sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden duyurulacak ve sonuçlara, ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak ulaşılabilecek.

YKS TERCİH SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: YKS yerleştirme (tercih) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

YKS YERLEŞTİRME (TERCİH) SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanlığı, YKS tercihlerinin uzatıldığını şu sözlerle duyurmuştu:

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi, depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59'a kadar uzatılmıştır."

YKS yerleştirme sonuçları, tercih işlemlerinin sona erdiği 4 Ağustos tarihinden sonra 2 hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Konuya ilişkin ÖSYM Başkanlığı tarafından duyuru yapılacak.

Geçen sene YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023 tarihinde açıklanmıştı. Üniversite kayıtları ise 28 Ağustos'ta başlamıştı. Bu yıl ise 19 Ağustos'ta başlayacak.

2024 ÜNİVERSİTE KAYITLARINDA İSTENEN GEREKLİ BELGELER İÇİN TIKLAYIN

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, üniversite kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihileri arasında yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin