YKS TERCİH EKRANI 2024: Üniversite tercihleri ne zaman, nasıl, nereden yapılır? ÖSYM YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS tercih ekranı 2024 için geri sayım başladı. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen YKS sınavının ardından tercih dönemi bekleniyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda düzenlenen YKS sonuçları, 17 Temmuz'da açıklanacak. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman, nasıl, nereden yapılır? ÖSYM YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Google Haberlere Abone ol
YKS TERCİH EKRANI 2024: Üniversite tercihleri ne zaman, nasıl, nereden yapılır? ÖSYM YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

2024 Yükseköğretim Sınavı (YKS) 8-9 Haziran tarihlerinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda düzenlendi. Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı üniversite sınavının sonuçları 17 Temmuz'da https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden açıklanacak. LGS tercihlerinin başlamasının ardından şimdi de YKS tercih tarihleri merak konusu oldu. Bu kapsamda ÖSYM'nin 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu araştırılıyor. Adaylar, aldıkları puana ve başarı sıralamalarına göre en iyi 2 yıllık (ön lisans) ve 4 yıllık (lisans) üniversiteleri ile bölümlerini tercih edecek. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman, nasıl, nereden yapılır? ÖSYM YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte YKS tercih ekranı 2024...

YKS TERCİH EKRANI 2024: Üniversite tercihleri ne zaman, nasıl, nereden yapılır? ÖSYM YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS TERCİH EKRANI 2024

2024 YKS tercihleri, ÖSYM AİS sayfası üzerinden alınacak. Adaylar üniversite tercihlerini Temmuz'da https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile giriş yaparak tamamlayacak.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN 2024?

2024 Üniversite (YKS) tercihleri henüz başlamadı. Adaylar 8-9 Haziran tarihlerinde YKS'ye girdi ve ÖSYM sınav sonuçlarını 17 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Öğrenciler YKS sonuçlarına ÖSYM sonuç sayfasından erişebilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla da 2024 -Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun yayımlanması ve tercihlerin başlaması bekleniyor.

Geçtiğimiz sene YKS tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihlerinde alınmıştı. 2024 YKS tercih tarihleri ile ilgili ise ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi.

YKS TERCİHİ NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Sınava katılım sağlayan adaylar, ÖSYM'nin belirleyeceği tarihler arasında, https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden tercih işlemlerini yapabilecek. Yine aynı adresten tercih süresi içerisinde tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, ÖSYM'nin yayınlayacağı 2024 YKS tercih kılavuzundaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekiyor.

2024 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih döneminin sona ermesinin ardından YKS yerleştirme sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden ve mobil aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ya da adayların adreslerine gönderilmeyecek.

 

2024-2025 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

2024-2025 eğitim öğretim dönemi üniversite kayıtları, YKS tercih kılavuzunun açıklanmasıyla belli olacak. Fakat geçtiğimi yıl kayıtlar 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin